Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.08.23 0 0 159
"Amikor a 2. részben visszatér az alternativ 1985-be, akkor miért nem találkozik saját magával?"

Mert az svájcban van valami nevelőintézetben, ahogy ez el is hangzik a filmben.

"Ha alternativ az év, akkor belőle 2 kellene, hogy legyen, ha meg nem alternatív az 1985, akkor minek megy vissza 1955-be (ami szerintem megint paradoxon, mert Biff is tudja, hogy visszamegy, és Marty NEM szerezné meg az Almanach-ot, mert akkor nem lenne alternativ 1985, és szerintem 2015-be kellett volna visszamennie. Bár ez sem túl jó megoldás, mert az meg az alt. 1985 "folytatása". Ekkor Marty körül bezárulna a kör, ottragadna '85-ben, de persze ezt a filmesek nem hagyhatják."

Természetesen az 55 is alternatív, amibe Marty visszamegy, de ott a változás még elég csekély ahhoz, hogy vissza lehessen téríteni a dolgokat a rendes kerékvágásba. A teljes alternatív 85 eltűnésével kapcsolatban nincs ötletem, ez szvsz már paradoxon, de az is lehet, hogy csak túl fáradt vagyok hozzá. 2015-be viszont nem lett volna értelme menni az alternatív idővonalon.

Amúgy a kérdésedre lehet egy olyan válasz is, hogy tulképpen mindkét alternatív idő megmarad a film végére is (sőt, végtelen sok alternatív idő keletkezik valszeg, minden döntésünkkel létrehozunk egyet most is), csak éppen az általunk ismert Marty a "rendes" alternatívában folytatja a pályafutását.

Előzmény: hataslepke (156)