Imhoteph Creative Commons License 2002.08.28 0 0 161
Visszajövök a nyaralásból, és mit látok? Gyártjátok itt az elméleteket és a paradoxonokat :)
Jól teszitek, öröm volt olvasni a hozzászólásaitokat. Sok sok kérdés és válasz fogalmazódott meg bennem az elmúlt fél órában, mig elolvastam a múltheti termést, most csak hirtelen a legfontosabb :

- Marty és Doki 2015-ben van. Éppen Jennyfert próbálják kihozni a házból.
- Közben a vén Biff ellopja az idögépet ugye, visszamegy 55-be, odaadja önmagának az almanachot, és visszajön.
- Visszajön? Hova? Hisz abban a pillanatban, mikor átadta önmagának az almanachot, megváltozott az idö, felállt az alternativ idöszál, amit Doki a táblára rajzolt.

Azaz mikor Biff átadta a könyvet, már nem tudott volna visszatérni ebbe a normális 2015-be, az egész össze kellett volna hogy omoljon, Dokistól, Mártystól stb. Biff már az alternativ 2015-be ért volna maximum vissza az idögéppel, ott viszont tényleg 2x lett volna, hisz a saját jelenjébe (2015-be) már nem tud visszamenni, itt meg ö már egyszer szerepel, mint gazdag milliomos.
VAGY : ha ugyanabba a 2015-be ér vissza, amiböl elindult, akkor tudnia kell, hogy nem jött össze a terv, hiába adta oda önmagának az almanachot, nem változott semmi.

Esetleg most jöhet az idöhullám effektus, de nincs jelentösége. 1955->2015 között van 60 év. Jóllehet, nem változott meg a jövö 1955 szeptember 8 (jól emléxem?), 12:55-kor, mikor átadta a könyvet, de szeptember 20án, vagy 30án, mikor megnyerte elsö nyereményét, megváltozott, és a normális jövö akkor omlott össze, igy semmiképpen nem térhet vissza oda Biff.