Törölt nick Creative Commons License 2002.08.28 0 0 161
Köszi!
Elég erős és tömött a talaj a kertemben.
Különösebb gond nincs, bár a saláta, káposzta, és a retek nem jött be. Gyümölcsfák (sok barack), szőlő, paradicsom, paprika, tök jól működnek.
A kérdésem arra irányult, hogy sok helyütt lehet olvasni arról, hogy melyik növényt milyen műtrágyával kell időnként megkínálni, hogy többet produkáljon, és ez szeretném lehetőség szerint növényi anyaggal helyettesíteni.
Volt aki azt ajánlott, hogy olvassak el minden idevágó könyvet. Ezt sajnos nem tudom megtenni, párat elolvastam, de nem adják meg a választ.
Annyit sikerült könnyen megtudni, hogy vannak nitrogént megkötő növények, gondolom, hogy ezeket adott esetben érdemes felhasználni.
Olvastam, hogy más az összetétele a zöld és a száraz növényi hulladéknak, és talán a hamu is jó valamire.
Ha valaki ezek közül bármelyikre tud valamit, annak örülnék.
Tehát, pl. ha olyan adalék van előírva, ahol az arányok, pl. 40/10/10, akkor mit csináljak, ill. ha pl. 10/25/10, akkor milyen komposztot adjak a növénynek.
A kert viszonylag nagy, meg tudom csinálni, hogy egy évben legyen pl. 1 m3 több száraz anyagot tartalmazó, 1 m3 csak füvet, 1 m3 lucernát. Ezeket persze csak példaként írtam.
Ha nem tudtok ilyen adatokat, akkor persze keresgélek tovább a könyvekben, de így nem találtam összeszedve, sőt elszórva is keveset.
Köszi minden infót.
Üdv,
q.
Előzmény: tibor0322 (160)