fintorgó Creative Commons License 2002.09.19 0 0 67
Adripet-nek!
igaz néhány fáziskéséssel, de most olvastam a kérdésedet meggyel kapcsolatban. Jövőre még jól jöhet: Nekem aprószemű meggyem van, ujfehértói fürtös. A recept a következő:
Az egész családot felzavarni a fára, még reggel és beigérni valami finom ebédet, ha lecsupaszították a fát a meggytől.(ez bejön) Azután a megebédeltetett társaságot leültetni, és jöhet a magozás.Ez a leghosszabb és nem szeretem munka. természetesen piros nadrágban és pólóban, mert ugye a meggylé... A kimagozott meggy minden kilójára félkiló cukrot öntök, és egy mokkás szalicilt. jól összekeverem, lefedem, ledirigálom a pincébe, ahová aztán addig járok kevergetni, amig el nem olvadt a cukor. Másnap szűrőmerő kanállal kihalászom a meggyhúst és üvegekbe gyömöszölöm,kevés legyen a lé! A maradék lé kitűnő meggyszörp, szintén üvegekbe kerül.Jó befőzést! fin..
Előzmény: adripet (57)