Tibbe Creative Commons License 2002.09.26 0 0 141
Megpróbálok-neked, most nem a hathetes gazdájának sorban válaszolni......
Én nem egy kutyát tartok... és nem egy almot neveltem már fel.....
Kertes házban lakunk, de a kicsik itt nőnek velem fel a lakásban.......
Először is egy hathetest még egy tenyésztő nem ad új gazdának, mivel csak ezután kapja az első oltást, a parvót, és ezután még pár nap kell, mig oltás után elvihető, de egy kölyöknek nyolc hetes koráig az anyja melett van, és az alomtastvérei mellett a helye, hogy megfelelően szocializálódjon.
Evés után igyekszem gyorsan kimenni velük, vagy mig még kisebbek.három-négy hét.kivinni őket az udvarra. A kiskutya nem attól lesz szobatiszta, hogy a grabancát megrázod, orrát belenyomkodod, megyszidod, stb.. hanem ösztönösen nem arra a helyre ürit ahol lakik., Ez már három hetesen kezd érződni, amikor még az elletőládában laknak,,félrevonulnak egy sarkába, és odapisilnek.
Ha a kiskutyát hazaviszi az új gazdi, a tenyésztő elmondja, eddig hogyan szoktatta a kicsiket, és mit ajánl a további nevelésre.
Ez személyreszabott, ki-milyen körülmények közt szeretné tartani a kicsit.
Időpontot egyeztetve a kiskutyával első időben mindig van valaki!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Ahova nem akarod, hogy menjen, abba a helyiségbe SOHA , az első nap sem viszed be.
Nekem az ágyam mellet alszanak, és ha éjjel valami nyüsz van, már ébredek, és figyelek.
Ha nagyobbak 4-5 hét, ilyen éjszakai ébredésnél kelek, és indulok velük ki egy pisilésre.szivesen jönnek.
Ha emeletes a ház, és mig kicsi nincs idő levinni, addig egy sarkot.fördő, erkély.akármi.kijelöl a gazda, oda lehet üriteni.
De nem papirra...Azt szétszedi, szemetelhet vele. Egy kiselejtezett lepedő, vagy bármi, amit kiöblitek időnként.. de csak tiszta vizzel, mert a pisiszagot kutyaorral még éreznie kell, hogy oda menjen.
Sosincs szükség szidásra és "szobatosztaságra nevelésre", ha odafigyelsz, minden evés-ébredés után eleinte viszed a kijelölt helyre

POZITIV MEGERŐSITÉS MINDIG LEHET, SZIDÁS SOSEM!

Előzmény: Locsy (138)