Locsy Creative Commons License 2002.09.27 0 0 146
"Ahány ház annyi szokás!" -mondhatnánk, ha a a kutyanevelés félvállról vennénk. Biztosan igaza van az előttem szólónak, ha ő már több almot is felnevelt. Én eddig csak egy kutyát neveltem fel és a saját tapasztalataimra hagyatkoztam.
Amúgy már megint ott vagyok, hogy egyes tenyésztők ,állatorvosok, stb. más-más véleményem vannak. Valaki hisz a makarenkói pofon erejében, valaki nem. Ugyanúgy mint a könyveknél, több különböző nevelési módszeren vennek egyes gyakorló, hozzáértők is.
Azért én az újságpapíros módszert nem vetném el a pisi tekintetében, hisz többen tanécsolták nekem is és nekem bejött úgymint sok más embernek is.
Akkor hogyan kéne fegyelmezni a kutyát? Mindent ráhagyjunk? Ha ehhez tudok hozzászólni én is szívesn veszem, hisz Taniskát én sem akarom verni! Amúgy itt jegyezném meg, hogy a grabancos módszer bevált nálam többé-kevésbbé. Meg etológia könyvekeben is lehet ilyenről olvasni kutyáknál. - Persze ha a tapasztalat nem ezt mutatja, akkor mi a megoldás?
Tehát: Hogyan fegyelmezzük kutyánkat, ha nap mint nap emeberek közé akrjuk vinni, utcán sétáltatni, stb?
P.s.: Megint hangsúlyozom hogy csak a saját tapasztalataimra hagyatkozom. Biztos tévedek sok tekintetben és szívesen veszem ha kijavítanak ha tévednék. És mindig szívesn hallgatok nálam tapasztaltabbak véleményérére.
CSAK ADJUNK MÁR TEDDIKÉRE EGY KONKRÉT NEVELÉSI MÓDSZERT!