karmen1 Creative Commons License 2002.10.05 0 0 160
Locsy! Én szegedi vagyok. :)

Dadadami! Mi 7 hetesen hoztuk el a kutyust (most 5 hónapos) nekem pár napra rá eltört egy lábujjam, igy kénytelen voltam pórázt tenni rá, hiszen nem tudtam szaladni. Azt hittem gond lesz vele, de hagyta hogy vezessem, néha ellenkezett akkor megálltunk és megvártam amigy felismeri nem tud a másik irányba indulni. Hamar megszokta. Egyáltalán nem volt neki szenvedés! Nálunk sajna nem volt tenyésztőtől rongy, de csak első este sirt. Viszont még 2 hétig felébredt este is.
Pisi, kaki is volt reggelre mindig. Napközben etetés után mindig séta jött, igy megszokta hogy odamegy az ajtóhoz és jelez ha le kell mennie. Már jóideje (2 hónapja?) este 8-9 körül elalszik és csak reggel 6-7 fel ébred fel. Természetesen már szobatiszta lett. 1 hónapja járunk kutyaiskolába, eleinte azt gondoltam túl fiatal, de ugy voltam vele, hogy valamit csak tanul, ha nagyon elfárad akkor meg abbahagyjuk. Szerencsére az oktatók is tudják (bár a mienk a legfiatalabb)
hogy sok lenne 1 órát nekik fegyelmezetten viselkedni, igy néha elengedjük őket, hadd játszanak. Én elmondhatom hogy nagyon jó érzés, hogy hétről-hérte mindig megcsinál valamit amit eddig nem.
Pl. ma amikor lefektettem, elmentem tőle kb. 6 m-re, ott kellett maradnia és nem jöhetett utánam.
EZt szépen teljesítette is. Persze ha nem fél percre hagyom ott, hanem percekre akartam volna, biztosan nem sikerül, de múlt héten még közelebb voltam és kis időre mentem el, mégsem mindig sikerült.
SZóval nagyon tanulékonyak, ellenben hogy nekem is mindenki 6 hónapos korától javasolta az iskolát nem bántam meg, hogy járunk oda.

Sok örömet a kutyusodhoz! Nagyon aranyos.

Karmen