BZoltan Creative Commons License 2002.10.14 0 0 236
dredd24,

nem csinlatam meg. De vannak ismeroseim es barataim akik kiprobaltak mar es van ket olyan cimboram akik rendszeresen uzik ezt a sportot.
Mi a velemenyem? :) velemnytol fuggetlenul a BASE jumping a legveszelyesebb es legnagyob technikai elokeszuleteket igenylo es messze a legnagyobb adrenalinfroccsot ado sport.
Nem vagyok ra, de nincs kizarva, hogy egyszer valami minimum 200-300 meter magas hidrol szivesen ugranek egyet. De az teny, hogy ameddig az ejtoernyos sportban gyakorlatilag nagyon le lehet csokkenteni a fatalis balszerencse eshetosehet addig a BASE-nel ez mindig ott van e snem is kicsi :)

NormaJean,

a 100 ugras az csak ugy egy szam, nem lehet a hatart meghuzni...De teny, hogy egy hataron tul nem kell felni azoktol a dolgoktol amiktol pedig kellene meg kezdo koraban az embernek.
Sokan nem gondolnak bele, de egy bekotott ugrasnal mar egy rossz kiugrasi testpozicio is akar 100%-os halalt jelenthet. En ettol nem feltem es ugy veszem eszre, hogy a kezdok is jobban felnek attol, hogy nem nyilik ki az ernyojuk mint attol, hogy a rajuk csavarodik a zsinorzat es alabuk kozott nyilik ki az ernyo :) amit ugye nem lehet leoldani. De partucat ugras utan leszalni is megtanul az ember es addig nem gondol abba bele, hogy mennyire nagy az eselye ara, hogy egy rossz foldeteresnel szanaszet tori a alabt, pedig ennek is szep matematikai esleyei vannak.

na mindegy, nem akarok en itt riogatni, de en mindig nagyon feltem a kezdoket. Jobban mint sajat magamat.

"Ez az elliptikus kupola esete a zsinórcsavarodással?"

ez csak csunya es szar erzes...de siman megoldhato illetve elkerulheto problema.

Inkabb felnek most attol, hogy kezdokent 3 meterrel magasabban lebegtetek mint kene es seggre esek 3 meterrol... na attol lehetsz nyomorek egesz eletedre... a zsinorcsavarodas pedig max egy leoldas-mentoernyonyitasba kerulhet :)

z