Tyb Creative Commons License 2002.10.15 0 0 212
Szvsz igen. Én legalábbis utaztam Békéscsaba felé és felől IC vonatokon, és nem volt rá panaszom. Egyébként a cikknek kb. fele jogos kritika, a többi szvsz hangulatkeltés, vagy inkább hangulatfestés (gondolom, a cikk írója a pályaudvaron történtek után az élő fába is belekötött volna, nemhogy a növő fűbe és a tükörfényes krómozásért kiáltó jelzőkbe).
Viszont az Ister EN vonat...
Hát nem mondom, a pótdíj csak 110 Ft, és a (román) kocsik tiszták, szellőztető rendszerrel el vannak látva, fülkések (valahogy rühellem az egylégterű kocsikat), és egy fülkében csak hat ülőhely van, szal valamivel jobbak, mint a MÁV I. osztályú kocsijai.
Csak azt a rohadt fűtést elfelejthetnék már.
Múlt kedden felszállok a vonatra, és mit ad isten: cca. 40 fok volt a vonaton. Ez nem hangulatkeltés, nem túlzás, egyszerűen nagyon jól érezhető, ha a környező levegő melegebb, mint a saját testhőmérsékletem. Na, itt ez volt a helyzet. Kinyitottam volna az ablakokat, de nem lehetett. Majd megpusztultam, meg persze a többi utas is. De ugye az ablakokat a kalauzok se tudták kinyitni, legfeljebb a fűtést kapcsolhatták ki. Mire Békéscsabára értünk, már majdnem normális hőmérséklet volt.
Csütörtök este dettó, csak itt egy cca. félórával a vonat indulása előtt száltam fel. Egész jó idő volt egy darabig... Aztán fokozatosan hasonló hőség lett, mint anno két nappal azelőtt.
Ez most már mindig így lesz? Akárhogy néztem a vonatjegyeimet, szaunabérletet nem találtam köztük. :-)

Ja, és még egy apróság:
ugyibár a Keleti a lakóhelyemtől cca. egy órányi tömegközlekedésre van. Tehát ha nem akarom +2 órával meghosszabbítani az utat, akkor megrendelem a jegyet telefonon, aztán a vonat indulása előtt félórával átveszem a pályaudvaron. Így számoltam én, józan paraszti ésszel.
Igen ám, de ugye az a két ablak, amely ilyenkor a telefonon rendelt jegyeket kiadja, zárva volt! Mindkét esetben egy pénztárosnő szívességének köszönhettem, hogy el tudtam indulni, aki volt olyan szíves, hogy kiszolgált engem munkaidején kívül.
Kérdésem: kinek a felelőssége lenne, hogy a vasúti dolgozónak ne kelljen ingyér túlmunkát vállalnia ahhoz, hogy az utas fel tudjon szállni a vonatra?

Előzmény: JCSABA (211)