Wic Creative Commons License 2002.10.16 0 0 313
Az állami vagyon 60 százalékát eladják

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. a mintegy 700 milliárd forintos állami vagyonból a következő két évben legalább 400 milliárd forint értékű privatizációt tervez - közölte Hollai Imre, a társaság igazgatóságának tagja a Budapest Business Journal szerdai konferenciáján. Az ÁPV Rt. néhány napja nyilvánosságra hozott vagyonpolitikai irányelveiben még 320 milliárd értékű magánosítás szerepel.

Hollai Imre közölte azt is, hogy idén még a tavalyinál is kevesebb privatizációs bevétellel számol a vagyonkezelő, mert a társaság korábbi vezetése nem készített elő komolyabb privatizációs tranzakciót az idei évre.

A privatizációs szervezet nemrég elfogadott vagyonpolitikai irányelve szerint állam csökkenteni kívánja tőzsdei cégekben meglévő tulajdonrészét, míg a Magyar Villamos Művek Rt. részvényeinek egy részét és a Földhitel- és Jelzálogbank papírjait bevezetnék a börzére. A tervekben többek között a Malév, a Postabank és a Konzumbank magánosítása is szerepel.

A vagyonpolitikai irányelvek szerint az állam vállalkozói vagyona 2004 végére 320 milliárd forinttal csökkenhet, 2006 végére pedig 200 milliárd forint körül lesz.

(MTI - Üzleti Negyed)

--------------------------------------------

Szépen, sorra bejönnek a FIDESZ "hazugságai".
Lehet, hogy mégis et lettek verve az MSZP-SZDSZ pártiak?

Wic