mikkkro Creative Commons License 2002.11.03 0 0 36
Sziasztok,
nagyon nekem való téma :)

Majka, Tau bácsi: foltokban maradt meg, Tau bácsiról csak ahogy kinézett, Majkáról pedig hogy lebegett a föld felett, és félelmetes aranyszínű arca volt (vagy a ruhája volt olyan?), és vele kapcsolatban rémlik valami virslievés egy vidámparkban is... ??

Időlabirintus: imádtam! És arra emlékeztek, hogy ezt mindig valamilyen magyar ifjúsági keretműsoron belül adták le? Volt benne két fickó, Szaki és Doki, meg a Straub Dezső is befigyelt néha még fiatalon.

Kölyökidő: néztem, de jobban szerettem az elődműsorait: Dongó őrs, Bors őrs. De végülis velük nőttem fel, aszzem, pont a Kovács Robi, Aczél Réka, stb.-kel vagyok egyidős, úgyhogy néztem őket később is, de a kölyökidős sorozat az nem tetszett egyáltalán. Tényleg a Crespo Rodrigo is volt benne kiskorában? :) Nem rémlik, de megnézném így utólag.

Adrian Mole: könyvben imádtam, hússzor elolvastam, tévében csalódás volt számomra, nem így képzeltem el.

A világ legrosszabb gyereke: klasszikus, és persze Kovács Robi, Aczél Réka, úgyhogy kötelező. :) Legutóbbi adáskor fel is vettem videóra, pedig már rengetegszer láttam. Kedvencem a hajra mustárcsöpögtetés, és ahogy Robi szomorúan köszönget a felnőtteknek: Csókolooom... Csákány Eszter és Usztics Mátyás is jó.

Sandokan: akkor nagyon ott volt! Nekem is volt Sandokanos piros pólóm, és van is egy fénykép, amiben abban "feszítek", plusz ellenzős sapi és vándorbot - 7 évesen. :) Viszont amikor nemrég leadták megint, csak néztem, hogy nekem mi tetszett ezen gyerekkoromban. :) Az ilyen akkora csalódás, nem?

Örvény: hát ez nem éppen ifjúsági, sőt. Hát izé... én ennek a filmnek az emlékétől még ma is képes vagyok félni. Ingrid és a véres babák, brr... a legrosszabb pedig az volt, hogy én is mindig láttam magam előtt a folyosó végén az anyjukat fehér ruhában, komolyan, már vécére se mertem kimenni akkoriban. Na jó, erről ne is beszéljünk... :)

Mondok még olyanokat, amiket eddig nem láttam itt:

Szeleburdi család, Szeleburdi vakáció (mostanában minden hónapban adják a Filmmúzeumon)
Le a cipővel! ("Kulup, enyim kulup!", "Követ követ követ.", "Gazsi bácsi lótetű.")
Utánam, srácok!
Csutak a rádióban

Ezeket a régi ifjúsági sci-fiket leadhatnák újra, mert semmire nem emlékszem belőlük, csak egy-két névre.

Majd ha eszembe jut még, jövök.

üdv
mikkro