fromme Creative Commons License 2002.11.04 0 0 182
Kedves jmoon!

Jórészt én is azt vártam ettől a fórumtól, hogy valami választ kapjak a golgotavirágok tartásával kapcsolatos problémáimra.
Eddig nem nagyon sikerült átteleltetnem őket, aminek a kertészek nyilván jobban örültek, mint én.
Én például annyira nem tudtam ennek örülni, hogy idén tavasszal már teljesen elkeseredtem, kaptam olyan tanácsot is ne vegyek többet ilyen virágot. De gondolom nem kell mondanom, mit értek el nálam az ilyen tanácsokkal. Egyszerűen leperegtek rólam és újabb golgoták (4 féle) megvásárlására ösztönöztek.
Az elmúlt télen már nagyon biztatóan alakult az aktuális golgotavirágok sorsa, márciusig még mindegyik életben volt - igaz kicsit megnyúltak a fényhiánytól - , aztán egyik napról a másikra vége lett mindegyiknek.
Már-már azt gondoltam, valami átok ül rajtam, valami rejtélyes ok miatt nem lehet nekem egy éveken át kitartó golgotám. Valamikor júliusban vehetek egyet-egyet, aztán egy idő után kész, vége.
De gyanús volt nekem a dolog, határozottan éreztem, vannak emberek, akiknek túléli a telet a golgotájuk, mi lehet a titkuk? Nem tudtam rájönni.

Volt olyan kollégám, aki azt mondta könyörtelennek kell lenni, mert a golgotavirág a ridegtartást szereti. Azaz teleltetésnél jól vissza kell vágni, néha meglocsolni és tavasszal teljes gőzzel kezd majd hajtani.

Nekem a fő problémám, hogy nem tudom hova tegyem. Kint a kertben nem hagyhatom, verandám nincs ahol 5-10 fok között lehetne, a lakásban nyáron sem nagyon van napfény - körülbelül egy-másfél óra az egész, az is csak az ablak körül -, fűtés gyakorlatilag mindenhol van, otthon is, a munkahelyemen is. Maradt a régi-régi kérdés: Mi a teendő?

Kedves Golgotások!

Tényleg mi a teendő, ha szeretném (szeretnénk) a télen életben tartani a golgotákat a tavaszi minél dúsabb hajtatás reményében?

Ebben az évben vettem egy quadrangularist is, de nem virágzott a lelkem, szeretném ha nem gondolná, hogy jó ez így és jövőre bepótolhatná a mulasztást.

Üdvözlettel

fromme

Előzmény: jmoon (177)