Nannics Creative Commons License 2002.11.27 0 0 59
Sziasztok,

Szerintem egész egyszerűen gusztustalan látvány ha valaki terhesen cigizik, vagy a gyerekére fújja a füstöt. Biztos CSAK ebbe nem lehet belehalni, de én sem kockáztatnám meg, azért a gyerekem élete, életminősége fontosabb annál, hogy az esélyeket és a százalékokat számolgassam.

Ugyanakkor a dohányzásellenes lobbyt sem kedvelem, mert az is túlzás. Nem tudom, hogy miért nem indítanak kampányt az autóhasználat ellen, pedig a nyakamat teszem rá, hogy sokkal károsabb, mint a dohányzás, tekintve, hogy nem kérhetem meg a margit körúton közlekedőket, hogy az én jelenlétemben ne pöfögjenek ki mérgező gázokat (a gyerekek ugye egyenesbe kapják tekintve a "magasságukat", + nagy a zajártalom is), ellenben a dohányosokat megkérhetem (meg is szoktam, kivéve természetesen a kocsmát, vagy a kávézókat). Kicsit álszent a dohányzásellenesség. Pláne az USA-ban, ahol mindenkinek lehet fegyvere, de tilos dohányozni.
Amúgy pedig az anyukák dohányzását azért sem szeretem, mert egy szülőnek szerintem a példamutatás is feladata és a dohányzást nem tartom jó példának (gyerekkoromban emlékszem, hogy a nagyszobában mindig a függöny mögé bújtam a cigifüst elől, természetesen a mai napig az orromban van a függöny szaga).

Mondom én ezeket úgy, hogy majdnem 10 évig dohányoztam, de még nem tudtam hogy terhes vagyok és már hánytam a cigitől. Szoptatás után egy évvel visszaszoktam, majd másfél éve - magam sem értem hogyan - nagyon könnyen, minden probléma nélkül abbahagytam a dohányzást teljesen.