BZoltan Creative Commons License 2002.12.10 0 0 289
Godollo bizony nekem is a szivem csucske, de csak azert, mert laktam ott ifjonc koromban 4 evig :) a repterhez pedig annyi kozom van, hogy kivallo gombaszedohely esos ido utan. Ugrani nem voltam ott es feltehetoleg nem is leszek :) Sajnos egy 182-es Cessna nem hoz annyira lazba, hogy miatta utazzak 1500 kilometert :) Inkabb maradok a sajat Twin Otterunknel itt helyben meg ket evente C130-as itt a szomszedban :)
Ha hazamegyek Magyarorszagra akkor inkabb a cimboraimmal ugrok mondjuk Szegeden, de leginkabb nem ugrok otthon.

Amugy Lajos, hiaba vinnek haza tiz zsaknyi penzt is :) az is keves lenne.
Mert nincsen repulo amibol ugrani lehetne Magyarorszagon (Az AN-2, meg a Cessna nalam inkabb bulinak szamit). Nincsenek emberek akik sokat akarnak ugrani (nekem az evi 150-300 ugrasszam jelenti az akti vejtoernyozest es nem az evi 10-20).
Nincsenek emberek akiktol tanulni lehetne, mert akik jok azok vagy uzletbol ugranak vagy nincsenek is Magyarorszagon az ev nagy reszeben, vagy vannak de mar reg nem olyan aktivak mint fenykorukban.
Akarhanyszor olyan helyre fuj a szel ahol mas ejteornyosok is vannak mast sem hallok, mint a veszekedest es a rendszer meg az emberek fikazasat. Oda-vissza lehetoleg... hogy frankobban hanyingerem legyen.
Tul sokan haltak meg es tortek magukat ossze magyarok az elmult evekben ahhoz, hogy elhiggyem, hogy lehet magyarorszagon, magyarokkal biztonsagosan ejtoernyozni.

Gondolom elotted sem titok, hogy sokan teged utalnak okkal vagy ok nelkul, te meg oket utalod, ugyanugy okkal es ok nelkul. Na ez az ami engem nem erdekel es ez az amiben inkabb nem veszek reszt :)

Nekem akkor szoljon valaki, hogy menjek haza ugrani, ha:

1. Budapest vonzaskorzeteben van egy ejtoernyozesre szabadon hasznalhato repter
2. Adott egy 17+ ugrot 30 percen belul 4000 meterre szallitani kepes repulogep ami non profit van uzemeltetve.
3. Adott 1 (azaz egy) darab klubb es nem tobb Budapesten es anak vonzaskorzeteben ami szervezi az uzemeket
4. Kozpontositott oktatas es tandemugras van. Ami azt jelenti, hogy csak olyan ember ugorhat ejtoernyovel aki tagja a magyar legiszovetsegnek.
5. Adott Budapesten es annak vonzaskoreben legalabb 100 ejtoernyos aki akar es kepes is evente 100 ugrast vegrehajtani 4000 meterrol helyben es nem kulfoldon elkoltve a sportra evente 6-700 ezer forintot

Ez az alap lenne :) ameddig ezek a pontok kivetel nelkul nem teljesulnek addig magyar ejtoernyozesrol nem erdemes beszelni, mert nincs.

Az, hogy a magyar katonak vilagszinten celbaznak, kupolaznak es stilusoznak az mas tema, az nem civil.
Az, hogy van 4-5 vilagszinten kompetens magyar relos az ugyancsak nem szamit, mert ok mar regebben besokalltak a magyar rendszertol es kulfoldon ugranak.

Ennyi :) ezek utan beszelgethetunk, hogy ki mennyit ugrott az elmult evekben :)
Tenyleg Lajos, te mikor ugrottal utoljara?

z