BZoltan Creative Commons License 2002.12.10 0 0 292
Tamás,

nem veszem fikazasnak...

azt meg hogy a megyar ejtoernyozes kinek mit koszonhet azt ne jelentsd ki ilyen btran.. sokan mondanak sokfelet... Valaki aldja a Both Lajos nevet es valaki atkozza. En ebben nem nyilatkozok, mert nem ismerem szemelyesen... de alapvetoen nem hiszek abban, hogy barki elott le kellene borulni vagy barki egyeduli rakfenekent megnevezheto lenne.

Ez a ti dolgotok. Amit pedig kovetelmenyeknek irtam az lehet, hogy bosszanto, de akkor is ugy van. Vagy igy, vagy sehogy. A vilagon sehol nem mukodik mashogy, ha tetszik, ha nem.

Az ejtoernyzos sportnak ket fontos alapja van ami magyarorszagon jelen pillanatban teljesenhianyzik. Az egyik az osszehangolt es egyseges okattas es tandemugras a masik pedig az ugrani es a fizetni akaro es tudo emberek.

oktatas es tandem nelkul nincs DZ, nincs klubb, nincs szovetseg nincs semmi. Penzes ugrok nelkul pedig csak a sor mellett sztorizo es arcoskodo eventre 10-et ugro jofejek vannak, de ok nem viszik elore a sportot. Ez szomoru, de ez van.

Menj el hegyet maszni, ott is az elso amivel szembesulsz az a kerdes, hogy rendelkezesedre allnak e a milliok amiket ra kell koltened egy expediciora. Vagy menj el snow-boardozni... kell deszka, kell bakancs... es kell evente 3 het szbadsag amikor elmesz az Alpokba :) penz nelkul nem megy es ezt a penzt nem a szovetsegben vagy a szponzoroknal kell keresni, hanem a sajat zsebunkben... ha meg ott nincs akkor lehet elfelejteni a sportot. Az ejtoernyozes draga sport aki ezt nem fogadja el az homokba dugja strucc modon a fejet :)

"engem kísértetiesen emlékeztet egy-két olyan emberre, akik a kilencvenes évek előtt külföldön éltek, aztán '90 után "hazataláltak" és mondták, mondták a sok okosságot"

En 98-ig Magyarorszagon eltem :) Okossagot pedig nem mondok. Ivesen teszek a magyar ejtoernyozesre ha a privat velemenyemre vagy kivancsi ugyanis jelen pillanatban nem az en problemam, hogy gyakorlatilag nem letezik ez a sportag otthon de lattam, hogy Spanyolorszagban, Portugaliaban, Svedorszagban es Finnorszagban hogyan mukodik ez a sport es neha vagyok akkora barom, hogy ezen elemnyeimet es tapasztalataimat megosztom veletek akik Magyarorszagon vagytok es csodalkoztok hogy miert haldoklik a sport... es ezt a haldoklast mindog az mhsz-re meg a rendszervaltasra fogjatok :)
Persz akarhanyszor leirom vagy elmodnom ezkeet a dolgokat mindig van es lesz is nehany joszandeku es onerzetes sporttars aki szemelyes tamadasnak veszi, hogy igy fogalmazom meg a velemenyemet.
Javaslom, hogy olvasd el megegyszer azt a listat amit irtam. Nem 5 perc alatt es nem is en talatam ki. Gondolkozz el rajta :) hidd el en is orulnek, ha arrol hallanek, hogy ebredezik a magyar ejtoernyos sport :)

kek eget

z

Előzmény: széles tamás (291)