szalka Creative Commons License 2002.12.12 0 0 9
Szoaval utanakerdeztem. Eleg egyszeru volt behozni a macsekot, bar hozza kell tennem, az egy kolyoik(4 hetes) kiscica volt.
Szoval azt mondta 3 papirt kell bemutatni es o mind a harmat az allatorvostol kapta. Hogy te kitol tudod beszerezni azt ne kerdezd.
1. oltasi papirok. Hogy milyen oltassal kell rendelkeznie a cicusnak, ertelemszeruen kortol fugg, az o cicaja pl meg veszettseg ellen s evolt beoltva, mert meg nem volt olyan koru, jhogy lehessen oltani. Felnott macseknal termeszetesen minden ellen ervenyes oltassal kell rendelkeznie.
2. Tulajdonossagot bizonyito papir-ne erdezd azt meg honnan szerezd.
3. Egy igazolas, hogy kiengedik az orszagbol.Szinten gozom nincs hol szereheted be.
Ezekutan az o macsekjet nem zartak karantenba egy icipicit sem. Azt mondta karantenba csak akkor zarjak, ha hianyzik valami oltasa es akkor annyi idore, amennyi ido alatt ki kell jonnie rajta annak a betegsegnek ha hordozza.
Utazassal kapcsolatban azt mondta, hogy a macsekok kicsk es allatszallito ketrecben az ules ala betolva lehet utaztani oket. Azt mondta hogy repulotarsasagtol fugg, valahol adnak adott meretu(ules ala befero) allatketrecet valahol nem , hanem old meg magad.
De vegig abban kell tartani nem lehet kivenni jatszani vele stb. Ezert javasolta, hogy ha hosszu az ut(esetedben az lesz) kerj alklatorvostoil egy kis szekletfogo gyogyszert(pontos adagolassal :-)) merthogy abban a ketrecben sok idot kell eltoltenie a kisallatanak es hat ize.
Szoval ennyit tudtam meg, ez volt aszabaly Kanadaba de tavaly nyaron, sajnso szeptember 11 ota sok mindenben megszigorodott a reulogepek szabalyzata , nem tudom ebben valtoztattak-e valamit. Azonkivul ez Kanadara vonatkozik nem az USA-ra, de egyaltalan nem hangzott problemasnak. Szerintem ugyis kell ugye vizum, attol fuggetlenul, hogy dolgozni, tanulni vagy turistaskodni mesz, legjobb, ha azert pontositod a kovetsegen, mikor a vizumetrtfolyamodsz.
Előzmény: zsigrai76 (8)