exlexman Creative Commons License 2002.12.29 0 0 320
Az, hogy az "állam bácsi" meg "jó kis ingyen reklám", meg a "mekkora segghulye aki azt hiszi ha letiltja a számát akkor látszik" - beszólásokat - nem látom el megjegyzésekkel. Az egész téma megnyitása azért történt, hogy azok, akiknek kellene oda figyeljenek arra, amire kellene! Magyarországon még nem igazán van hagyománya a fogyasztókkal kapcsolatos érdek képviseleteknek - egyenlőre! Az EU-hoz csatlakozni ezzel a lehuzzuk a németet, átbasszuk a magyart a balatonon stilusú, "ide vissza ne hozd a két napos cipőd, vidd a kermibe" stilussal...
...szóval ezzel, nem EURÓPA-i unió lesz, hanem EURÓPA szintű égés! Akkor amikor az EU országokban részletes, és igen szigorú fogyasztóvédelem, fogyasztói érdek képviselet van, ahol a boltban a cimke mindent tartalmaz, ki hol,mit tett hozzá a termékhez, ki a felelősség válaló, addig ez itt még nagyon nem megy! Az összes EU-s országban, mindent tételesen és szájba rágósan megtudhat a vásárló, nem mondják, hogy "te hulye, aki nem is tudod, hogy anonim a vonalad", hanem mindent részletesen ismertetnek! Azt pedig ha valaki hibázik nem agyon kaszabolják, hanem megbirságolják és kiképzik arra, hogy legközelebb ne kövessen el hibát.

Emberek vagyunk mindenki hibázhat! ..csak, hogy a Média irányitja ma a világ társadalmait, ami nagy felelősség!

A magyar média állitása az ami befolyásolja az embereket! Amikor azt mondja a TV egy táska lopásra hogy rablás, amikor egy utcán örizetbe vett személyre hogy letartóztatták, majd a gyanusitásra, hogy "azzal vádolja a rendőrség", nem meglepő ha a fogyasztó azt gondolja, " áhhh, nem fogok én 210 forintért vitázni, hát hülye voltam megszivtam". Ebből a hülye voltam megszivtamból ezek a "szivatós cégek" milliárdokat tesznek zsebre, mert mi, akiket SZIVATNAK, tétlenül szemléljük a dolgokat!

A lélegeztető gépre, vagy immunológiai ezsközre alig jön össze a néhány millió, mert akkor nem vagyunk adakozóak...

...de a kib....szott, reality szavazásra, 10X annyian telefonálnak, azok, akik az előző héten még "piszok szegények voltak"!

...ha tehetem, legalább kinyitok néhány szemet és ha az a pénz amit a nem megfelelő fogyasztói tájékoztatásból beszedtek, néhány rászoruló szervezet javára átutlaják, már nem volt hiába való a fáradozásom! Talán, néhányszor 15 millió csak befolyt, tisztességtelen üzletpolitikájuk miatt! ..és még akkor nem is fizettek néhány 10 millió fogyasztóvédelmi birságot sem!