kabar Creative Commons License 2003.01.03 0 0 349
"ezert a szerzodes (a jatek gazdaja es a telefonceg kozt) erre ki is kot egy nem elhanyagolhato tartalekot, mondjuk 25%-ot, amit nem fognak azonnal kifizetni "
OK. Bennem fel sem merült, hogy a telefonáló-telefontársaság közötti elszámolási vita egy részét a telefontársaság áthárítja a megrendelőre.
De ha ahogy a behajthatatlan követelés egyre inkább behajthatóbbá válik, nyílván a tévétársaság hozzájut a pénzéhez. Nem? Nyilván mellékelnek hozzá hívószámos elszámolást. Nem? Nyílván valamikor vége van az egész ügyletnek. Nem? És akkor minden hívással el kell számolni. Nem? Akár fizet a telefontársaság érte a tévének, akár nem. Nem? Azaz a behajthatatlan követelés (és a csökkenése) csak időben húzza el a kérdést szerintem.

"ertelemszeruen nem "db * ar" osszeg fog beerkezni ".
Nyílván a két fél szerződése rögzíti az árat, ami nyílván nem maga az általunk is ismert hívásonkénti ár, hanem a telefontársaság költségeivel csökkentett. De nekem nem az árra, hanem a db igazolására volt egy teóriám, és azt még nem látom megdöntöttnek.

"megint csak a telefoncegtol befolyt osszeg szamit, nem a kepernyore irt szavazatszam"
És nincs köztük semmilyen kapcsolat?

Azt azért szerintem az eddig leírtakból ki lehet jelenteni (illetve nem tudtál engem meggyőzni), hogy a szavazatszám és a telefoncégtől befolyt összeg(ek) között szigorú - igazolható, bizonylatolható - összefüggésnek kell lennie.
És így nálam a szavazatszám igazolása egy tételes lista kell legyen, nem pedig valamiféle képlet mindenféle vélelmezett arányokkal.
Ha pedig tételes lista, minden titkos és nem titkos telefonáló szerepel szerintem rajta.

Előzmény: Degeczi (348)