exlexman Creative Commons License 2003.01.03 0 0 353
Okosan érvelsz, most olvasom ezt irtad:"Nyílván a kérdésem teoretikusan így hangzik most már: bármely emelt díjas telefonra betelefonáló adatai a szolgáltatás megrendelőinek a tudomására jut-e? Ebből egy példa a VV, de ilyen még csomó más műsor is pl. Napló; szexvonalak is ilyesmik stb. Elveszti-e a telefonszáma titkosságához való jogát az, aki emelt díjas számokat hív (legalábbis a szolgáltatásmegrendelővel szemben) és kvázi így "lemond a titkosságról" a hívó fél?
Szerintem igen, szerinted nem, de bizonytalankodsz már. :-) "

Az igazság, hogy megérkezett a pénzügyi tanácsadó kolléganő válasza, idézem:Az is igaz, hogy bármilyen cég legyen, vonatkozik rá a számviteli törvény,tehát bevétel csak úgy számolhat el, ha mögötte nyugta, számla,
analitikus nyilvántartás, vagy egyéb hitelességet, valódiságot bizonyitó
okirat van, már csak ezek alapján lehet lekönyvelni a bevételt.

Tehát! Ez azt is jelenti, hogy a valóságshow-knak el kell tudnia hivásra pontosan számolnia! Ez azt is jelenti, hogy fillérre pontosan meghatározható, kik azok a hivások, melyek voltak azonositottak, és melyek nem!

A mobil szolgáltatókat meg kötelezni bírósági űton, adjon tételes hivó listát azokról, akik anonim számokról hivták a valóságshowkat! A törvény egyformán vonatkozik mindenkire! Aki átbassza a másikat, az fizesse vissza ami kárt okozott! Ezt a listát a biróság határozathozatalkor használja fel, és kötelezze a két relaity-s céget fizessék vissza a jogosulatlanul beszedett összeget! Erre az ORTT-nek és a fogyasztóvédelemnek kell intézkednie! Az adatvédelmi biztos meg vizsgálja meg a személyes adatok sérelmét! Aztán legyen olyan média, aki nem beszari, mint akár az index- is és irja ki a nyitó oldalra, hogy átbasztak xezer magyar embert a két vezető, nagymené média!
..csak hát a pénz, nagy ÚR! A topicot amit ide irunk, naponta nem csak olvassák, de kinyomtatják és egymás között terjesztik is az illetékesek! Azért, a félsz csak mozog:)

Előzmény: kabar (351)