Thor Creative Commons License 2003.01.07 0 0 3
Hát pedig döntened kell. És úgy látom, ezt meg is tetted, életed végéig harapdáltatni fogod magad.
Az "egyszer elsül a kezem ..." c. mutatvánnyal valóban csak rossz eredményt lehet elérni. Nem találomra kell elsüljön, nem dühből, hanem _mindig_ és _következetesen_ ha olyat tesz, amit nem szabad. Nem kell akkorát vágni a macskára, hogy megkéküljön, bőven elég ha meglegyinted, az üzenet a lényeg, éspedig az, hogy amit csinál, azt nem díjazod.
Az enyém már rég fürgébb annál, semhogy nagyon megcsaphatnám, max. ujjheggyel tudom érinteni, de ez elég is, mert tudja hogy épp kiakadtam azon, amit csinál, és nem csinálja többet.
A legtöbb matskás szereti azt hangoztatni, hogy a verés nem használ, de nem a francokat (ja és a "verés" szó olyan brutális, pedig a macskával tényleg nem kell brutálisan bánni). Kicsi korában tovább tartott, de ha 3x 4x újra próbálkozik és látszólag hiába minden erőfeszítésed, akkor sem hülye az az állat, megérti hogy mit akarsz, csak még párszor kipróbálja, hogy _tényleg_ ugyanúgy fogsz-e reagálni. Ha nem akarod összezavarni a világról szóló tanulásában, ne adj összevissza válaszokat neki. Magyarán, ha egyszer megcsapod valamiért, akkor ugyanazért _mindig_ csapd meg ha látod hogy csinálja.
Mióta felnőtt, 1 azaz egy db suhintás elég ahhoz, hogy: ne másszon az asztalra, ne kaparja az új szobanövényt, ne pofozza a tengerimalacot stb. Idén látott először karácsonyfát, az alsó díszt egész pontosan 1x pofozta meg. Mostmár többnyire az is elég, ha valamiért kiabálok.
Előzmény: felixanyul (2)