TopCat Creative Commons License 2003.01.07 0 0 4
Kedves Felixanyul,
Sajnos sziámi cicám még nem volt, így speciális problémákra velük kapcsolatban nem biztos, hogy tudom a legjobb választ. Ezért azt ajánlom, próbáld megkérdezni Vadász Magdit vagy Dobi Ilonát, mind a ketten nagyon jó sziámi, ill. thai tenyésztők, tőlük biztosan a legjobb választ kaphatod a kérdésedre! A Macska újság szerkesztőségében meg tudják mondani az elérhetőségüket, a szerkesztőség száma: 26-373-243.
Addig is nézd meg talán a következő link macska "neveléssel" kapcsolatos tanácsait: http://www.extra.hu/mokusfalvi/macska/fogle.htm
Magam sosem fogom elfelejteni a Micike cicámmal töltött első évem: akkoriban soha nem tudtam magam kialudni, mert amint kidugtam a lábam álmomban a takaró alól, a kis drágám vagy megharapta vagy elkezdte pofozgatni a tűhegyes karmocskáival... Ennek következményeként nemsokára már mielőtt kidugtam volna a lábam, rémülten felriadtam, hogy jajj nem szabad kidugni, mert a haramia kisasszony megtámadja!!! Szerencsére ő egy éves kora után kinőtte ezt a rossz szokását, megkomolyodott és egy aranyos, kedves perzsacicává nőtt fel :)))
A sziámi cicákat mindig csodáltam, sajnos eddig még egy ilyen cicám sem volt, de azt jól tudom, hogy alapvetően különböznek pl. a perzsáktól.
A cicád végleges jó útra térítéséhez jó lenne tudni, mi lehet az oka a viselkedésének - pl. ivartalanítva van-e vagy nincs-e valami rejtett betegsége, nem hanyagoltad-e el, stb. Az okok megtalálásával és megszüntetésével lehetne a leghatékonyabb eredményt elérni. Fenyíteni végképp nem ajánlom, kivéve a fenti linkben a Bruce Fogle által említett esetben és módon!
Sok szerencsét és boldogságot kívánok vele!
Üdvözlettel:
Cat
Előzmény: felixanyul (-)