bandd Creative Commons License 2003.01.13 0 0 90
Sziasztok!

Nekünk is van két gyönyörű szép Bordeaux-i dogunk. Győrből hoztuk őket, előbb Benny-t (kan) 3 éve, majd Dulszi-t (szuka) 2 éve. Hatalmas termetüknél már csak a szívük nagyobb.:-))))))

Rendkívül megbízható, rengeteg szeretetet adó és elváró kutyák ők, igazi CSALÁDTAGOK! Most is itt horkolnak mellettünk békésen, mert kint kutya hideg van.(Annak ellenére, hogy közel 150e Ft-os a házikójuk és nyárra lett kész, természetesen bent a helyük.:-))))) )

Igazából olyanok ők, mint a gyerekek. Ha rossz fát tesznek a tűzre, olyan ártatlanul tudnak nézni - és sunyítani is -, hogy nem lehet rájuk haragudni.
Nyaranként, mikor elutazunk, elvisszük őket Győrbe, ahol 6-8 másik B. doggal együtt töltenek 1 hetet. Ilyenkor halastóban úszkálnak, cimbiznek, udvarolgatnak ... stb.
Persze rengeteg odafigyelést, törődést és gondoskodást is igényelnek maguknak, amit ha nem kapnak meg, kikövetelnek.
Mindezeken kívül az egészségi állapotukra nagyon oda kell figyelni. Robosztus termetük miatt nem szabad őket túlhajszolni, vmint a nagy nyári melegnek sem jó őket kitenni.
Nagyon sok mindent tudnánk még róluk írni, - biztosan ti is - igazi mókamesterek ők.
Ha bármilyen kérdésetek van vagy bármiben segítségetekre lehetünk, ha tudunk szívesen válaszolunk. Ha kíváncsiak vagytok rájuk, később még teszünk fel képeket is. Mi is szívesen látnánk a ti kedvenceitek fotóit, vmint bármilyen leírást a fajtáról, mert kevés a fellelhető magyar információ róluk.

Előzmény: Kardszárnyú (88)