CICA Creative Commons License 2003.01.28 0 0 16
Sziasztok! :)
Az én Marcipán cicám szegényke tök süket, úgyhogy csak és kizárólag hámon viszem ki a kertbe. Nála egy percig sem okozott gondot a hám; soha nem akarta lekaparni magáról, vagy ilyesmi. Kb. úgy jön, mint egy kutya; pillanatok alatt rájön, ha mondjuk a bokrok között össze-vissza ugrál és felgabalyodik (kb 15 méteres póráza van) és akkor azonnal lefekszik, meg nyau van és akkor kihámozom. :)A hosszú póráz kell, mert ha kiszabadul a lvegőre, akkor elkezd rohanni, mint egy őrült és oda-visza rohangál villámgyorsan. Fára felrohan, lerohan, stb. :)
Én úgy érzem, hogy ilyen hosszú póráz nem akadályozza a mozgásban, vagyis nem kifejezetten sétáltatom, csak pórázon van, miközben kint vagyunk.
Akinek nincs ketrje, az szerintem nyugodtan kiviheti, de az utcát nem javaslom; én cicadobozban vinném a legközelebbi parkig, és ott negedném el, viszonylag messze a kutyáktól. Ha oltva van, és figyelünk rá, hogy ne érintkezzen más macskával, illetve ne fogjon galambot (ha a chlamydia nélküli kombinált oltást kapta), akkor nem nagyon fenyegeti veszély. Kutyától a veszettségen, férgen, bolhán (és esetleg rühön) kívül mást nem nagyon kaphat el, úgyhogy ha nem macskaevő a kutya, akkor nem lesz nagy baja a cicónak. :))))))))
Nekünk a hám nagyon bevált! :))) bár már újat kell venni lassan, mert..hát igen, mitagadás, kihíztuk :)))

Előzmény: Ypszi (15)