speedline Creative Commons License 2003.02.07 0 0 27
Egy használt autó autó vásárlása mindíg hatalmas rizikót rejt magában. Ráadásul most egy 11 éves diesel autóról beszélünk.
-Ha egy ilyen korú autót veszek akkor tudom, hogy itt már komolyabb kopásokkal sérülésekkel elhasználódással kell számolni.
-Ezért a vásárlás előtt igyekszem "leinformálni" a kocsit és nem utólag csodát tenni mert az úgysem működik
-Aki dieselt vesz az az esetek döntő többségében azért választja ezt a motor típust mert sokat megy az autóval és spórolni akar. Tehát a diesel éppen a használat jellege és legfőképp az ára miatt soha nem lesz a vasárnapi autósok kedvelt verziója inkább a "jó munkásembereké". Tehát egy ilyen korú motortól már nem kell csodákat várni és újszerű állapotot remélmi.
-Rejtett hiba lehet ha te mondjuk felborultál az autóval, kókány módon kijavítottátok és erről véletlenül nem szóltál az új tulajnak. Kicsit már csapágyas a motor és v.mi olaj adalékkal el lett csendesítve a motor az első olajcseréig és akkor derül ki a baj. Tudod, hogy nehezen indul ezért korábban kelsz mint a vevő és folyamatosan járatod a motort majd közlöd vele, hogy látja milyen jól indul még télen is. Enyhén visszahajtod az órát majd közlöd, hogy a nagymuteré az autó igazából és csak a piacra jár vele közben a heggesztő palackokoktól meg a malterosládától majd kiszakadt az autó alja stb. stb. stb. De az, hogy egy 11 éves kocsi nem olyan mint az új nem is értem...