MDmot Creative Commons License 2003.02.11 0 0 275
Üdvözlet Mindenkinek
Tegnap Szeged-Rókusról Nagyszénásig és vissza tettem bátyámmal egy kirándulást. Akisebb-nagyobb bosszúságok ellenére mindketten imádunk vonatozni.
Szeretném a tapasztalataimat meegosztani.

Szeged-Rókus. Belépek a váróterembe. Orrfacsaró bűz, az egyik hajléktalan hurutosan köhög, krákognak. Nem haragszom rájuk, de... Ez így nem egészen jó. Megveszem a jegyet Nagyszénási, menekülök a friss levegőre. Többen kint vagyunk kénytelenek fagyoskodni. A hajléktalanok egész nap ott feküdnek a padokon.

A másodosztály egész jó volt. A Szegedről Békéscsabára közlekedő személy első osztályú kocsijai is másodosztályúként üzemelnek. Mi szeretjük a másodosztály. Jóval kevesebben vannak, sőt valahogy az ülések is kényelmesebbek... Bár nagyon gyakran előfordul, hogy büdös van, az ablakok retkesek, a kapaszkodók koszosak, az ülések morzsásak...

Már Szeged-Rókuson 10 perces késés, hiszen be kellett várni a Békéscsabáról érkező személyt. Székkutasnál újabb kereszt. 15 percet vártunk egy másik békéscsabai személyre.

Orosházaára 7 perces késéssel érkeztünk végül. A peron eleve vékony, de most csak egy vékony csíkban volt elhányva a hó. Futólépésben - okáig érő hóban - a IV. vágányhoz. A hangosbemondó kitűnő minőségű, az utastájékoztatás is jó. Leszállunk a vonatról, azonnal mondták, hogy hová kell átszállni.

A Bzx kényelmes. Tiszta. (A vécét leszámítva). Hátul tiszta a panorámaablak. Jó kilátás. A szerelvény három kocsiból állt, mi a leghátsóban utaztunk. Mellettünk csak egy fiatal nő utazott. Kedves, idős kalauz.

Nagyszénás: Bokáig érő hóba szállunk le. Feltűnő tisztaság, a váróterem is kényelmes volt. Fél órát vártunk a visszafele tartó vonatra. Már csak 5 perc volt a vonat érkezéséig, de menetjegykiadás sehol. Már türelmetlen volt a többi ember i. Átmentem a forgalmiba. Jó félórás késés...

A szegedi csatlakozást azért szerencsésen elértük. Szergej húzta vonatunkat :-)))

Teljhesen üres hely csak dohányzókocsiban volt. Szerencsére az ajtó mellett.

Ajánlom a 125-ös vonalat, akik szeretik a hangulatos, romantikus mellékvonalakat.

Akit érdekelnek apályaszámok, az írjon:
papdihome@freemail.hu

Üdv.: MDmot