karmen1 Creative Commons License 2003.02.27 0 0 274
Hello! Nálunk is a konyhában van a helye, de nem mászik fel az asztalra, 2-3x volt ilyen, de nagyon kikapott. Azóta nem próbálkozik vele. Tudta nem lehet, mert elötte is ha felállt az asztal széléhez nagyon le volt szidve, sajnáltam, de egy kis verés nem ártott.
MI is ugy szoktattuk a szobatisztaságra, hogy kaja után azonnal levittük. Nálunk otthon nem volt újságos módszer, nem is akartuk, mert akkor megzavarodhat, hogy az is helyes ha a sarokba csinálom.
Eleinte a tejet higitva add neki, mert a kiskutyákat meghajtja. Amig pici addig mi felesban kevertük vizzel, majd egyre kevesebbet öntöttünk hozzá. Nálunk a szobába csak akkor mehet be, ha behivom, ha bent vagyunk néha fél-1 métert bejön, de ennyi. Nem mászik fel ágyra, kanapéra.
Elsö este sirt egy kicsit, vele kellett lenni amig elaludt. EZ késöbb is igy volt, ha nem látott minket akkor félt. De ez nagyon rövid ideig ment igy. Késöbb csak az nem tetszett neki, ha elment valamelyikünk, v. ha bezártuk. De ezt is megszokta, most már napközben otthon van egyedül, bezárva és 1 hónapja nem is rosszalkodik!! Rend van mire hazamegyek, nincs cafatokra tépve a doboza, ellopva újságok, stb.
Következetesen engedj v. tilts valamit, hogy megszokja hogy ezt igenis szabad v. nem.

Biztos sok örömed lesz a kutyusokban.

Karmen