Ammandina Creative Commons License 2003.04.05 0 0 353
Szia Rozy!
A havanese tényleg nyugisabb kutya mint a beagle, de nagyon sokat számított, hogy amikor welhoztuk 1 hétig még dolgoztam, utána itthon voltam 3 hétig tanulnmányi szabadságon. Így azonnal rá tudtam szólni, ha rágni kezdte valamelyik bútort, és odaadtam helyette egy rágócsontot. Nagyon hamar megtanulta, hogy nem szabad mindent megrágnia, mert rajta tudtam kapni a rosszcsontságon, nem pedig csak délután, amikor már késő rászólni.
A szobatisztasággal úgy voltunk, hogy ha itthon voltam, akkor szólt, de ha nem, akkor letette a csomagot 2-3 tetszőleges helyre. Kb 1/2 ébves volt, amokorra vissza tudta tartani és megvárt a munkából. Előtte minden nap várt egy csomag a nagyszobaszőnyegen. De sose szidtam meg érte, hioszen egyedül volt szagényke. Csak akko rszóltam rá, ha valami miatt nem kéredzkedett ki, pedig itthon voltunk.
A mi kutyánk egyébként fekete, fehér szakállal, mellénnyel és zoknival. A havanese egyébként lehet fehér, szürke, bézs, és ezeknek a kombinációja is. Ha van kedved megnézheted a bella.petocz-reichlin.net oldalon
Előzmény: Rozi23 (350)