Sniffyke Creative Commons License 2003.04.10 0 0 364
Nekem az eddigi beagle-jeim 8-9 hónaposan tüzeltek, ő nem tudom, miért nem akar 1 évesen sem. Azt mondják, ha tényleg bejön a jó idő, akkor biztos beindulnak. Én sajnos már beneveztem Ópusztaszerre két hét múlva, meg a májusi bp.-i CACIBra is, mert azt hittem, addigra túl lesz rajta.. Hát most bízom benne, hogy még egy hónapig kibírja (nem valószínű...)

A szárazat az enyémek sem eszik olyan szívesen, mint a husit, mi állatos boltban szoktunk venni fagyasztott kimért vadhúst, 2-300 Ft/kg, még vaddisznószőrök is vannak benne, és imádják.

Snetti, a vadászsuli Gödön lesz hétvégenként, de a kiállításra Te magad is könnyen felkészítheted (én eddig mindig így tettem, és egész jól tudnak viselkedni a ringben): minden nap gyakorolj vele 5-10 percet. Keress egy viszonylag szagtalan területet(ha ugyan van ilyen, mert a beagle mindenhol talál szagot)- pl. én egy beton focipályán szoktam gyakorolni, tegyél meg vele pár nagy kört, közben próbáld a pórázzal felfelé húzni a fejét, hogy szépen tartsa, tegyél meg még egy nagy háromszöget,aztán állítsd be, először csak pár másodpercre, aztán egyre hosszabb ideig, közben beszélj hozzá, hogy pl. szépen állj, ügyes, ilyesmik, aztán dícséret és JUTALOM,JUTALOM!! (A beaglet a gyomrán keresztül remekül lehet tanítani.) Esetleg felállíthatod valami magasabb helyre, pad, párkány, stb, mert mostanában mindig asztalra kell tenni őket a kiállításokon. Nagyjából ennyi, ezenkívül kérd meg az ismerőseidet, akit annyira nem ismer jól Fürtike, hogy nézzék meg a fogát előről-oldalról, hogy ezt is szokja meg.
Ha jössz Ópusztaszerre is, akkor konkurensek leszünk, de úgy emlékszem, tavaly Kecskeméten is ott voltál szeptemberben, ugye?

Elnézést, ha túl sokat okoskodtam volna.

Előzmény: karmen1 (363)