PI_66 Creative Commons License 2003.04.16 0 0 12
No úgy látom sietnem köll ha még az 50-en belül akarok maradni.

Nyelvtanulási tapasztalataim a következôk.

1. Ahol a nyelvtan az elsôdleges cél, ott kell rögtön hagyni ôket. Nem sokra mész vele, ha kívülrôl fújod a legrendhagyóbb igék ragozását, mikor egy pohár vasszert köll kérned.

2. Ha túl sokan (több mint 5-6-an) vannak egy nyelvi csoportban, akkor arra is körösztöt vethecc. Mire rád kerül a sor, elunod magad.

3. Ha egyéni nyelvtanárod van, azt is hamarosan otthagyod, mert nincsen konkurrencia.

4. Ha egy szeánsz hosszabb 3 óránál vagy rövidebb 2-nél, akkor fölöslegesen dobod ki a pénzed. Hetente legalább 3-4 alkalommal viszont köll egy-egy szeánsz.

5. Ha sokat beszél a tanár magyarul, vagy lelki problémáit veled osztja meg, akkoris gondolkodhacc a kurzus felhagyásával.

6. Ha a tanárod megértô irányodba és elnézi felkészületlenségedet, akkor érdemes küldeni egy csokor virágot neki jószívűségéért és többet feléje se nézni.

7. Nem az a fontos hogy hibátlanul beszélj hanem hogy megértesd magad.

8. Ja és az se elhanyagolható szempont ha tisztában vagy vele: nem a nyelvtanárnak hanem neked köll megtanulni a nyelvet.

9. Végül pedig, amiért nyitottad ezt a topicot: az idegen nyelvi környezettôl és is csodát vártam. Csodák pedig nincsenek, mint tapasztaltam, mer' többet tudtam meg otthon mint kint.

Persze az is lehet, hogy rád mindezek ellenkezôje lehet igaz.

Előzmény: english (4)