Sniffyke Creative Commons License 2003.04.18 0 0 412
Ágibági! Azért nem olyan súlyos ám a helyzet! Az adott kutyától is függ, hogy milyen! Nekem az első beagle-m például alig rágott meg valamit. A harmadik viszont szétszedte az egész lakást (és még mindig dolgozik rajta, pedig 1 éves). Viszont mind a három nagyon könnyen tanítható volt, a makacsság abban nyilvánul meg, hogy ha szagnyomot érez, akkor fejen is állhatok, nem jön vissza, amíg végig nem halad rajta. Ezért nem szabad rá mérgesnek lenni, hiszen erre tenyésztették, ez a feladata. Ennek ellenére parkban, Gellérthegyen nyugodtan el tudom őket engedni, nem csatangolnak el- ez inkább a fiúkra jellemző, de szerencsére Nektek nem az lesz. Azért arra ne számítsatok, hogy erdőben el lehet engedni- persze el lehet, csak 5-8-10 órát kell rá várakozni, hogy visszajöjjön (saját tapasztalat...) Viszont a kert ellenére mindenképp vigyétek sétálni, főleg kutyák közé, nagyon fontos neki a játék más kiskutyákkal, ha nem is minden nap, de legalább hétvégenként!

Szerintem a kertben nemigen lehet stabil helyre szoktatni, de az enyémek maguktól elvonulnak pl. kerítés mellé, sövény mögé. Meg aztán ki lehet bírni, hogy az ember felszedi azt a napi 2-3 halmocskát.

Kaja: Nekem rosszak a tapasztalataim a Pedigree-vel, az enyémnek hasmenést okozott, állatorvosok is mondták, hogy nulla a tápértéke (főleg a konzervnek).Ha mindenképp táp, vegyetek jobbat, drágább, de megéri, mert kevesebbet kell etetni belőle: Royal Canin, Eukanuba, Belcando (nekünk ez van), hasonlók. (NE Chappit, az még a Pedigree-nél is rosszabb!)A táp mellé lehet adni túrót, aludttejet, és a kedvenc: csirkefej, csirkenyak (a csőrét szedjétek ki), megfőzve levesnek zöldségekkel. És ne feledjétek a kalciumtablettát úgy 6 hónapos korig, legolcsóbb és jó is a Lavet kalcium tabletta.

Hát, egyelőre ennyi, sok sikert a biglihez, biztos sok örömetek lesz benne, mert csínytevéseik ellenére nagyon megszépítik (és megszínesítik) az életet!!

Előzmény: Ágibági (411)