szahmet Creative Commons License 2003.04.26 0 0 50
Aha! 4 programot kell befizetni és akkor kaptunk 45 vagy 50 USD-t kedvezménynek!
Tomi:/ha jól emlékszem, ne haragudj,most jöttem rá, hogy szt neked akarom írni/

Amúgy szerintem jobban megéri helyi utazási irodáknál befizetni mert jobban jönnétek ki anyagilag! Mi 70 USD-t csengettünk Luxorért, egy magyar család helyi utazási irodánál 70 USD-t fizettek hármuknak úgy, hogy 2 napra mentek ellátással és egy 3*-os szállodában aludtak! Nagyon dícsérték! Szerintem első este, ha bementek Hurghadába /nem tudom hol a szállásotok/ érdemes megérdeklődni szerintem! A taxival vigyázzatok mert valamelyik elejére pici betüvel van kiírva, hogy 25-fontért visznek el! Mindig előre egyezzetek meg a taxissal-buszossal az árban! Tartsátok magatokat az 1-2 fontos tarifához személyenként, éjjel 3-4 fonthoz! Ha nem akar ennyiért elvinni had menjen 15 másodperc múlva ott egy másik! Buszos taxival menjetek azoknál jól lehet alkudni, a személyautós nem jó!
És valamennyire eltérés van a taxi meg a busz között de csak akkor veszed észre, hogy taxiba ülsz amikor bennt ülsz mert belülre van kiírva. Minket ezzel be akartak rántani, egyszer, az ember enm akart kiengedni /2-en voltak/ a buszból amig nem fizetünk fejenként 25 fontot neki! Szewrencsére volt nállunk mobil és úgy tettem mimtha telefonálnék és közöltem, hogy hívom a túristarendőrséget! Erre megiedtek, és kiengedtek minket! Ezért mondom, hogy addig ne szálljatok be amíg nincsakialkudva az ár és csak akkor nyomjátok a kezébe a pénzt amikor szálltok ki.

Ha mentek kirándulni az alabástromműhelynél ne vegyetek semmit /Hatsepsut szentély után/, persze az idegenvezetők tanácsolni fogják mert "eredeti" meg "olcsó" /jutalékot kapnak!/ Itt nem lehet annyit alkudni, hogy az jó legyen mert nagyon magas árról indulnak! Egy szobor 200 font! Mi ugyanolyan szobrot vettünk 3 db-ot 20 fontért!!! Érdemes vásárolni a piramisoknál, Hatsepsut szentélye előtti parkolónál és a Királyok Völgyénél szintén a parkolónál! Na itt aztán lehet pofátlanul alkudni!!!!!!!

Előzmény: rfpxl0 (47)