kisérőlevél Creative Commons License 2003.04.27 0 0 116
Az I. kerületi önkormányzat intézményesített lakásmaffiája pedig szintén kisemmizett jó néhány polgárt.
Egyedi módszerekkel is tudnak dolgozni. Pl. a Döbrentei téren a Várbazár két szélén áll két Ybl tervezte műemléképület. Kitalálták, hogy az önkormányzat tulajdonából a fidesz kormány idején feltupírozott Várgondnokság Kht. tulajdonába átviszik a két épületet (Dunai panoráma!). A Várgondnokság Kht. kisebb részt az I. ker. önkormányzat, nagyobb részt a Kulturális Minisztérium tulajdonában van (volt?).
Szabálytalanul átadták az épülettel együtt a lakókat(bérlőket is) a Kht.-nak.
Ezután megkezdődött a lakókra való nyomásgyakorlás. Előbb az értéktelenebb, sötét, vizes földszinti lakások bérlőit helyezték ki. Ők jobb lakást kaptak, mint amiben addig éltek, így nem kifogásolták a törvénytelenségeket.
Utána következtek a nehezebb esetek, akik ragaszkodtak lakásaikhoz, mert jól érezték magukat benne. Ezek kedvéért kitelepítettek az épületbe egy ügyvédi/ingatlanforgalmazó irodát az ügyletek felgyorsítása érdekében.
Ismerek olyan családot, amelyik 3 pici gyerekkel 2 éve lakott az épületben. Mielőtt odaköltöztek fogalmuk sem volt róla, hogy 2 év múlva el kell költözniük. Kifizettek a lakáscseréért egy valag pénzt és még belelöltek egy másik valaggal a felújításba. Értehető módon maradni szerettek volna.
Mikor már alig volt néhány család az épületekben, rájuk oltották a lépcsőházi villanyt, és biztonsági őröket telepítettek a kihalt épületbe. Elég nyomasztóvá vált az egész. Időnként elment lakást választani magának a Kht. örökös elnökasszonya is.
Ma már egy család sem lakik az épületben és keresik a befektetőt.
Szóval, ezt nevezem én intézményesített lakásmaffiának. És nem kívánom senkinek!
Előzmény: tanu X (115)