rfpxl0 Creative Commons License 2003.04.28 0 0 69
Vízumos témáról csak annyit, hogy ezek szerint akkor minket megröviditettek 16ezerre (ugyanis 4en voltunk), de kösz a tanácsot ezentúl majd figyelünk az ilyenre (is).

A vámtisztekkel és a feltartoztatással kapcsolatban csak egy élmény: visszafelé Hourgadai repülőtéren kipakoltatták a táskámat mert volt benne egy fém névjegykártyatartó. (amit a fémdetektor jelzett) Természetesen meglepődtek a táska tartalmán, mert a kagylókon, csigákon kivűl más is volt benne...
A szállodánk ugyanis olyan volt, hogy adtak mindig ilyen instant teát meg kávét és én minden nap szobatakaritás előtt az összeset betettem a táskába, úgyhogy hazafele kb 60-70 ilyen kis csomag volt ami feltünt az egyiptomi vámtisztnek.
Megkérdezte ez micsoda (nemzetközi nyelven természetesen: heee?), amire én mondtam neki, hogy nescafé, ha akar egy párat adok neki. Egy mosoly és egy "go" felszólitás után engedtek tovább.

Helyi italokról még talán nem volt szó:
ha szállodába mész, akkor hamar rájösz, hogy a 2 leginkább fogyasztaható ital a helyi sör no meg a szóda. (ha all inclusivba vagy akkor ahhoz járnak ilyen édeskevert löttyök, főleg reggelihez, amik szerintem elviselhetetlenül rosszak egyetlen előnyük, hogy árban vannak)
Van még egyiptomi vörösbor, amit szoktak ajánlani de nekünk nagyon nem izlett... (a magyarnak nyomába se ér).
Aztán van valami helyi pálinka, amit nemtudod papirusznádból vagy miből csinálnak de borzalmas:)
(A Bar-okban általában minden nyugati ital megtalálható természetesen drágábban mint a helyi)