szahmet Creative Commons License 2003.04.29 0 0 76
Szióka!

Mi 2 hetet voltunk tavaly Hurghadában, ott volt a "bázis" és onnan indultak a fakt programok. Voltunk Luxorban: Memnon kolosszusok, Hatsepsut szentélye, alabástrom múzeum, Kiályok Völgye, kaja a Níluson és a Karnaki templom. Voltunk jeep safarin a beduinoknál. A harmadik program Giftun meg snorcling a korallzátonyoknál. És anegyedik volt Cairo: a Cairoi múzeum, piramisok, kaja nem messze a piramisoktól, Sfinx, papírusz múzeum.

A történet régen kezdődik, de muszály onnan kezdenem, mert jelentősége van!

Két-három éves voltam, és állandóan látomásaim voltak. Ébren voltam, és mégis láttam a 72-ben meghalt nagyapámat/soha nem találkoztam vele 80-as vagyok/, és egy ördögöt aki az ágyam mögül jött föl vasvillával. Ez a kettő visszatérő volt, és hiába mondta az anyu, hogy aludjak nyugodtan tovább nincs ott semmi, én akkor is láttam.

Eltelt 20 év nem volt semmi látomásom, igaz olyan dolgaim vannak, hogy néha érzem valakinek a jelenlétét a szobában.
Tavaly 3 hónapig nagyon beteg voltam, semmi nem sikerült, alig tudtam teljesíteni az évemet az iskolában, ki voltam idegileg. Annyira nem jött össze semmi, hogy már féltem az Egyiptomi nyaralástól is, hogy valami baj lesz, lezuhan a gép vagy valami.
Egyik éjjel forgolódtam az ágyamban, nem bírtam aludni, elnéztem az ablakom felé, és az ablakom mellett ott állt egy kb.60cm magas Buddha szobor! Nem akartam elhinni, dörzsölgettem a szememet, csípkedtem magamat, nem akartam elhinni, hogy 20 év után újra látomásom van. Ébren vagyok és látom! a hideg futkosott ahátamon reggel. Kezdtem egy kicsit megnyugodni az úttal kapcsolatban, hisz a Buddha szerencsét hoz.
Végülis így is volt, kijutottam minden gond nélkül Egyiptomba.
Minden nagyon tuti volt amíg nem jött az első gixer. Először csak rosszat álmodtam, azt,hogy bennt vagyunk egy piramisba, az egyik barátnőm arcát látom csak gyertyafényben, majd hirtelen eltűnik és korom sötét lett. Nagyon megrémülhettem élmomban, hogy nem fogok kijutni a piramisból, mert a saját ordításomra keltem fel, azt üvöltöttem, hogy segítség. Mire felnéztem a barátnőim már éppen rohantak felkelteni, nem értették mi van. Mondták, hogy még kuncogtak is rajta, hogy dumáltam álmomban, de arra nem gondoltak, hogy minden átmenet nélkül elkezdek torkom szakadtából üvölteni.
Másnap reméltem nem lesz ilyen álmom. Az álom elmaradt, helyette egymást követő két éjjel alvajártam. Nem tudom mit csináltam, és, hogy hogy kerültem oda, de egyszer a fürdőszoba köszöbébe botlottam meg, és arra ébredtem fel, egyszer pedig nekimentem a bejáratiajtónak. Megijedtem nagyon, össze-vissza kalapált a szivem, hogy mit keresek ott, hogy jöttem el odáig, a takaróm a földön volt. A lányok először azt hitték hülyéskedem, de másnap amikor az egyik barátnőm pont akkor nézett fel amikor nekikoccantam a bejárati ajtónak, már elhitték. Már féltem lefeküdni mert nekem iszonyatosan rossz érzés volt az amikor föleszméltem, és először azt sem tudtam hol vagyok, volt, hogy az se esett le, hogy Egyiptomban. Szerencsére nem fordult többet elő.
A következő esethez az tartozik, hogy Tutanhamon mindig érdekelt és a maszk... nem tudom elmagyarázni vele kapcsolatban mit is érzek. Először csak vonzódtam ahhoz,hogy lássam és belenézhessek a szemébe. Amikor amúzeumban jártunk, már nagyon be voltam sózva, hogy lássam. Épp az aranyszekereknél játunk amikor kezdett a türelemem elfogyni, és megkérdeztem az idegenvezetőt, hogy ugye itt van! Mondta, hogy igen, és az üveg szoba felé mutatott. Otthagytam a csoportot és elindultam, hogy végre láthassam. És ott volt, megálltam előtte, belenéztem a szemébe, és nem tudtam róla levenni a szememt. Alábam meg a kezem erőteljesen elkezdett remegni. oda is jött az őr megkérdezni, hogy jól vagyok-e. Amikor a lányok utolértek, már holtsápadt voltam állítólag. Kédezgették, hogy mi van? Én sem tudtam mi van, csak azt, hogy remeg kezem lábam és nagyon furcsán érzem magam.
Ez még egyszer megismétlődött, amikor hazajöttem és az anyunak elmeséltem mindezt. Ugynúgy remegett mindenem, elsápdtam, szegény anyukám teljesen meg volt rémülve!

Kicsi korom óta vágytam Egyiptomba mert már akkor is nagyon érdekelt. Akkor még nem gondoltam, hogy többek közt ilyen élményekkel fogok hazatérni. Mindezek ellenére Egyiptomban töltöttem életem legjobb nyarát! /hát legalábbis egyenlőre/ Az tuti, hogy még visszamegyek mert ezeket is látni akarom újra, és szeretném megnézni többek között Assuant is!

Előzmény: kicsitommy (74)