szahmet Creative Commons License 2003.05.03 0 0 88
Sziasztok!

Gondolkodtam, és eszembe jutott :-)), hogy egy valamiről még nem írtunk! Legalábbis én nem olvastam!

A tea, az emlékkönyv, meg "Magyar vagy? Segítenél képeslapot írni a Magyarországon élő barátomnak?" egy szóval: A hogyan invitáljuk be a naiv Magyar túristákat, hogy aztán az összes gagyit ami a boltunkban kapható a nyakába sózzam cimű, túristaszivató program!

Amint bemegy az ember Hurghadába, máris kedves arab emberkék invitálják boltjaikba, meg kédezik honnan valósi vagy, s miután közölted, hogy Magyar, ki is rukkol a : Puskás, Hadak útja dumával, aztán jön a következő három lépés közül valamelyik:

1, TEA: Ez még egy lightos verzió, ha már sikerült beinvitálnia, ha ügyibogyó az ember 30 perc alatt meg is úszhatja! Igen ám, de minden méteren van bolt ahova beinvitálnak egy teára, úgyhogy ezt felszorozva... Nem szabad bemenni csak, ha szomjas az ember, és pont jól esne egy tea, és van ideje arra, hogy meghallgassa őket! Persze nagyon érdeklődőek, melyik szállodában vagy, hol jártál idáig, tetszik-e a város stb. aztán jön a csak most, csak neked, csak ennyiért, csak ezt+ezt+ezt verzió! Ez akár jó is lehet, mert, ha tényleg vásárolni akarsz, szétalkudhatod magad és egy helyen megveheted jelentős kedvezménnyel az összes szuvenírt, amit a nagyinak stb. szántál!
Ha nem veszel semmit akkor sem sértődnek meg, legfeljebb szólnak, hogy gyere holnap is.
Ha nem akar senki épp egy teától felfrissülni / a fekete tea meg a rózsatea nagyon fini/, vagy nem akar semmit venni, akkor az olyan helyre ahova teázni invitálják inkább majd máskor menjen be mert egyhamar nem jön ki!

2,EMLÉKKÖNYV: Jópofa dolog! Részben igaz is.
Vagy teázáshoz kapcsolódik, vagy pont ezzel próbálnak beinvitálni az utcáról!
Megkérnek, hogy legyél szíves és írj egy pár sort, az emlékkönyvükbe a saját nyelveden. Szoktak hazai pénzérmét is beragasztani nekik! Ennek persze örülnek, de a vége ennek is ugyanaz természetesen!
Amíg az emlékkönyvet írod, már hozzák is eléd a teákat, annak persze ki kell hülni, és, hogy addig se unatkozzál, hát persze megmutatják a portékákat!

3. KÉPESLAP: A történet egyszerü, mész az utcán, és megkérdezik honnan jöttél. Közlöd ugye a tényállást, mire ő megörülve, szivességet kér tőled, hogy ha nem esne terhedre, és van 5 perced segíthetnél neki egy képeslapot megírni.
Az oltás onnan indul, hogy közli, hogy egy Magyarországon élő ismerősének kéne megírni egy lapot, úgy, hogy ő diktál egy angol szöveget, amit neked le kell írnod magyarul egy papírra, amit majd ő átmásol a lapra. Ezzel szeretné ismerősét meglepni, hogy magyar nyelven küd neki üdvözletet.
A poén az, hogyha azt mondanád neki, hogy Japán vagy, hogy-hogynem, neki pont Japánban lett volna egy ismerőse akinek lapot kéne írni.
És mondanom se kell, a végkifejlet ugyanaz, ha már úgyis itt vagy, nézzél körül a boltjában, mert most csak neked olcsón megszámítja a dolgokat!

És van még egy!

4, PARFÜM illetve OLAJ:
Standard, üdv., hogy vagy,stb. Van neki egy parfümériája, ahol a legfinomabb parfümöket és olajokat lehet kapni, hát, ha már úgyis ott vagy, gyere be, had mutassa meg és közben persze igyál egy teát és fogd rá a nyuszira!
A parfümök tényleg finomak, millió egyet fog mutatni, hogy a vízumod lejár mire kijössz az boltból az tuti!
Jön a slusszpoén a:had kenjelek be egy speciális frissítő olajjal, amitől olyan szép leszel, hogy rád se lehet nézni. Az arcod nem esik le ugyan, sőt még hidratálttá is teszi, csak úgy fogod magad érezni mint egy légypapír vagy ilyesmi. Pontosan nem tudom mert még nem voltam légypapír, de egy tuti, hogy úgy fogsz ragadni! S ha már így ragacsosan megittad a héten 138. teádat, hát mi is tarhatna vissza attól, hogy hazavigyél 2 évre elegendő parfüm és olajmennyiséget?

Hurhadában,mi azt a taktikát választottuk, hogy összeismerkedtük egy adott üzletben levő fiatalokkal, buliztunk is velük mert megtudták, hogy szülinapom van, és persze meg kellett ünnepelni. Nagyon aranyosak voltak, és miután még az első nap leállítottuk őket nem is nyomultak.
Indulás előtti pár napban bementünk hozzájuk és jelentős kedvezménnyel megvettünk nálluk mindent, mait szerettünk volna! Sőt, még átvittek egy aranyboltba, és igazán olcsón vettünk aranyat csak azért mert ők vittek be és haverok voltak a tulajjal.
Mág azért is hasznunkra volt az ismeretség mert ezek a fiatal srácok vállalnak 1-2 hónapos munkát pl: Németországban. Egyiptomban meg van szabva, hogy mennyi pénzt válthatnak ki, így megpróbálnak a túristáktól dollárhoz jutni. Mi is nálluk váltottunk, mert ezeken a helyeken jobban váltanak mint a szállodákban! Ilyen hely mindig van csak meg kell találni!
A féfiakat is ugyanolyan vendégszeretettel fogadják, persze azért nem akkora vehemenciával, ha rendszeresen benézeget hozzájuk az ember akár szólóban, barátnővel esetleg feleséggel ugyanúgy jó üzletek köttethetnek! Persze lehet, hogy bedobják a: Hány tevét ér meg a hölgy című verziót? de ezt már csak a poén kedvéért is! Ne aggódjatok, ha valaki tényleg kellene nekik azért nem kínálnának tevét hanem, elrabolnák! :-)
Nekünk sikerült beleakadnunk egy lánykereskedőbe, de nem lett semmi mert szóltak a fiúk a discoba, hogy nem pont vele kéne beszélgetnünk, mert hát hogy az ami. Majd ezt is leírom ha valakit érdekel.

Na egyenlőre azt hiszem ennyi, majd ha még jön valami leírom!
Sziaszok

Előzmény: szahmet (87)