supremacy Creative Commons License 2003.05.07 0 0 40
Igaz, hogy ma már más a hangulat, de a CoV ereje nem (csak) a fekete-fehér színekben és a bénaságban volt, hanem abban a bizonyos CoVboy-posta feelingben, ami áthatotta a lapot. A Pc guru meg a többi lap viszont nagyon a mainstream dolgokkal foglalkozik csak, és azokkal sem behatóan...már amennyire én ismerem őket, ugyanis egy ideje már nem olvasok ilyesmit. 2 oldal leírás mondjuk egy RPG-ről nem éppen nevezhető walkthrough-nak, egy 3d program ismertetése 1 oldalban nem éppen komoly. Pont ez az, amiért ezeket csak azok olvassák, akiknek nincs internetük. Nem ismerem az olvasottsági mutatókat, de nagyon meg lennék lepve, ha pozitív tendenciát mutatnának.
Az olvasói levelek minősége pedig nagyban függ annak a lapnak a hozzáállásától is, amelyikben publikálásra kerülnek. Mi lenne akkor, ha beírnék egy helydefasza levelet Gamestarba? Leszarná mindenki. A kiadó marketingmenedzsere kivágná, mert nem illik bele az újság profiljába.
Egyébként egyetértek veled, a CoV jó időben volt jó helyen, de nem biztos, hogy ugyanúgy szerettük volna akkor is, ha valami unalmas szar lett volna. Ott volt például a Commodore Újság, arra ma már nem emlékszik senki. A Guruból, ami kezdetben még érdekes volt, lett a PCGuru, ami az évek során egyre laposabb lett. A többivel összevetve gondolom igazi túlélőművész lap, de mégsem CoV, még a kezdetekben sem volt az.
Persze ugyanazt ugyanúgy már nem lehet, ez biztos. De akkor is hiányzik. Hogy mire lenne kereslet, azt nem tudom. De az tuti, hogy egy kutyatápokkal foglalkozó lapot is elolvasnék, ha az olyan lenne, mint a CoV volt.
Előzmény: Warezpimp (39)