Khaosmage Creative Commons License 2003.05.22 0 0 45
Üdv!

Szeretnék néhány félreértést eloszlatni.

1.) A KWHE alapítói között volt olyan is, aki annó a BSZ. -nél kezdett, de a jelentős többségünk nem volt soha kapcsolatban velük.

2.) A Boszorkányszövetség a magyar boszorkányság hagyományaival foglalkozik, bár ők úgy gondolják, hogy a boszorkány és a wicca azonos fogalom. Nekik is van némi igazuk. Mi külön kategóriaként kezeljük a kettőt, magunkat kizárólag wiccának tartjuk. Nekünk is van némi igazunk. Elfogadjuk a BSZ-t, ugyanúgy, ahogy minden szervezetet elfogadunk.

3.) A két szervezet közti különbség abban rejlik, hogy a KWHE csak a tagok számára, és ingyenesen végez jóslást, stb., és elsősorban az oktatásra helyezi a hangsúlyt.

4.) Attól tartok, Fawn hozzászólása félreértést szült. A Wicca vallás lényege, hogy az ember elfogadja a világegyetem duális voltát, tiszteli a természetet, betartja az egyetlen szabályt ("Tégy, amit akarsz, de ne árts"), és wiccaként gondol magára. Foglalkozunk a mágia különböző formáival, így a hagyományos wicca- és boszorkánymágiával is, de mindenki más-más szakterületet kutat. Fawn nem vonzódik különösebben ehhez a fajta technikához, azonban vallási tekintetben Wicca (hiszen ez -evidens módon- a csatlakozás feltétele).

Minden jót!

Saddie
KWHE Alapító Súi Crínna