lufikukac Creative Commons License 2003.06.09 0 0 233
Sziasztok!
Csatlakozom hozzátok én is.Eddig csak könyvekben gyönyörködhettem ebben a csodaszép növényben, de idén végre sikierült szereznem egyet.Azt hiszem a kék golgotát.(Igaz, tavaly is volt egy ami valamelyik hipermarketből került hozzám - valamelyik piros virágú lehetett volna, csak ezeknek a növényeknek a dobozán pontos botanikai név nem nagyon szokott szerepelni -, szorgalmasan növögetett, de virágot nem hozott, a teleltetése pedig nem sikerült.)
Már régebben megrendeltem egy kertész barátomtól ezt a bizonyos golgotát,ami ontja a virágokat illetve ez túlzás, minden napra jut egy, de ma három is virágzott egyszerre.Olyan szerencsés voltam, hogy az egyik virág kibomlást sikerült elcsípnem.Mint a filmeken!A fele már kinyílt, de a másik része még össze volt záródva, a következő pillanatban pedig szépen kibomlott az is.Ezt azért sikerült elcsípnem, mert oda szoktam állni néhény percre és gyönyörködöm benne.
A kertész barátot azért említettem ,mert míg ez a bizonyos növény megérkezett,arra bizony egy kicsit várni kellett, de én türelmetelen vagyok és az egyik barátomtól kértem pár hajtást dugványozára.Az egyiket vízbe raktam a többinél a szárdugványozással próbálkoztam. Ezeket egyszer hagytam kiszáradni és nem sikerültek. Viszont az, amelyiket vízbe raktam kb. egy hónap után elkezdett gyökerezni.Lassan átültetem földbe.
A magokról azt olvastam, hogy az így nevelt növénykék gyérebben virágoznak, de cáfoljatok meg ez csak a szakirodalom.Azt is olvastam, hogy akkor virágoznak gazdagon, ha egy kicsit szűk a cserepük.Én ezt a mostani növény kivételesen hagytam az eredei cserépben és van rajta virág és bimbó is.Azt hiszem egy kicsit hosszúra nyúlt ez az első hozzászólás. Bocs!