Anzika Creative Commons License 2003.07.17 0 0 8
Szóval valahol itt látom a csak táppal való etetés nehézségeit, hogy a kutya nem tudja a lábát kinyújtani. A kutya hozzászokik valamelyik fajta táphoz, a másikat nem eszi meg, vagy ha megeszi, akkor belegebed a fosásba. A furcsa csak az, hogy minden tápra majdnem ugyanaz az összetétel van írva.
Hogy mi van a tápban, megfele-e a leirásnak, azt ki vizsgálja? Az állatorvosnál mindig az a legjobb táp, amelyik cég tápját forgalmazza az orvos. Ha mindig uazt a tápot etetjük, akkor nagyobb valószinüséggel lép fel túladagolás, vagy hiánybetegség valamilyen vitaminból, nyomelemből stb. Ezen kivül még külön vitaminozzuk is a kutyát. A saját kutyám pár -orvos által ajánlott-tablettától képtelen volt felállni. Mindig elképzelem, amint a vadkutya bemegy a vadpatikába és kér vadvitamint.
Nálunk az a legjobb táp, amelyikkel 1/2 éves korára fel tudjuk pumpálni a kutyát 2 éves kornak megfelelő súlyra. Hogy jó erőben legyen, még a kerékpár után kötjük, minél izmosabb legyen. Amikor már a kutya nem tud járni, akkor megállapítjuk, hogy dysplasias és mindent elkövetünk, hogy a tenyésztésből még az irmagját is kitiltsuk.
Az eukanuba tenyésztői tápot Mo-on csak Székesfehérváron keresztül lehet beszerezni, mig Belgiumban a boltok polcain félárért meg lehet venni.
Pl. minek +Ca, amikor a tápban van? Eltolódik a kálcium foszfor arány?
Előzmény: trójai nőfaló (7)