fintorgó Creative Commons License 2003.08.01 0 0 274
Húúú ez nem az igazi (melyik az igazi?) padlizsánkrém, hanem egy olyan lecsóskás változat. Nekünk mindenesetre nagyon ízlik. :))
Odaát a konyhaasztalon vannak receptek, olyan süsd faszénparázson kezdetűek.

Az én receptem: Padlizsán maszat.

Egy fej vöröshagyma kockára, ezt négy-öt kanál olajon megpárolom, ezután 2-3 paradicsom, só, 1 szép husos paprika, 4-5 gerezd fokhagyma és 1 kilónyi padlizsán (héjastól) megy rá, mindez kockázva. Fedő alatt 20-25 perc alatt megpárolódik. Kis bors, majoranna, (nálam vadmajoranna, van a kertben, ebből ízlés szerint szoktam tenni, mikor milyen kedvem van). Kihülés után, kicsit szétnyomkodom krumplinyomóval, a szomszédasszony turmixolja és tesz bele kis mustárt is. Én szeretem, ha kicsit darabos marad. :))
Kipróbáltam: a fagyasztóból kivéve a hűtőben alul felengedett, másnap piritósra kentem, teljesen jó. Kis erőset,ha szeretitek elbír. Gyerek esetén, a kenyéren erős piros arany a megoldás.

Előzmény: iricc (273)