V Guerrieri Creative Commons License 2003.09.02 0 0 104
Ez mennyire komoly:

Budapest, szeptember 1., 23.20

Nem mehetett be a meccsre a szurkolók elnöke.

Sajnos, ezúttal sem múlt el "említésre méltó" balhé nélkül a rangadó.
Míg a stadionban viszonylagos rend uralkodott - eltekintve az újpestiek egymás közötti csetepatéjától: 2 drukker verekedett össze, már éppen szétválasztották őket, amikor demonstratíve megjelentek a rendőrök, és megkezdődött a tömegbunyó, oda-vissza támadás-védekezés, kb. 5 perc, összesen 15 előállítás -, a stadionon kívül akadt egy-két "rendkívüli esemény".
Szemtanúk elmondása szerint már a Városkapu megállóhoz metrón érkező Ferencváros-szurkolóknak "beszólt" az egyik rendőr:
- Na mi van, még mindig siratjátok a Simon-g?t?
Az egyik szurkoló - vélhetően nem feledve, hogy ma éppen Simon Tibor születésnapja van - visszaszólt a rendőrnek, mire néhány egyenruhás kiemelte, és agyba-főbe verte a drukkert, majd a már megbilincselt, földön fekvő fiatalt meg is rugdosták. Még a járókelők is felháborodtak a brutalizmus láttán, egy idős férfi például a vérben úszó suhanc mellé térdelt, mondván, őt üssék, ne a magatehetetlen gyereket.
A rendőrök nem voltak restek, és teljesítették az öreg "kérését"?
A stadion előtt sem ment minden rendben, ennek a szurkolói kártya volt az oka. Mint arról beszámoltunk, néhány 100 ferencvárosi "sima" jeggyel próbált bejutni a stadionba, ám egyszerűen nem engedték be őket.
Ugyanígy járt Pozderka Tibor, a Ferencváros Szurkolók Szövetségének az elnöke is, aki szurkolói kártyája ellenére rekedt kívül a stadionon. Elmondása szerint a biztonságiak főnöke személyes okok miatt nem engedte be őt a meccsre.
- Szó sincs erről - válaszolta honlapunk érdeklődésére Tóth Csaba, az FTC biztonsági főnöke -, mindössze úgy véltem, hogy az említett szurkoló ittas állapotban volt, ezért nem engedtem be a mérkőzésre. Amennyiben ugyanis úgy látom, hogy egy egyén megzavarhatja a találkozó rendben történő lebonyolítását, minden további nélkül hozhatok ilyen jelegű "intézkedést".