Sandorson Creative Commons License 2003.10.02 0 0 37
Szia, hát elég furcsa, hogy valaki az induláskor nem kalkulálja bele, hogy vajon hol is lehet az érkezési repülőtér. Az pedig téves információ, hogy a Londonba történő bejutás miatt jelentősen drágulna az út összköltsége Stansted-re érkezéskor.

Ami meg a London központjába leggyorsabb eljutást biztosító "express"-ek oda-vissza árát illeti:
London/Liverpool Street-Stansted-London: 23GBP
London/Victoria-Gatwick-London: 21,50 GBP
London/Paddington-Heathrow-Lodon: 25 GBP
Azaz szinte semmi különbség, sőt a Heathrow-ra drágább eljutni. Ezek a tények.

Ha persze a Tube-al mész be Heathrow-ról, akkor lehet némi különbség az árban (igaz így az utazási idő Heatrow-ra több lesz, mint Stansted-re), de ez a különbség se haladja meg a 10 fontot egy oda-vissza útra.

Az pech, hogy a vonatpótló busz miatt lekéstétek a gépet, de ha ehhez elég volt félórás sorbanállás ill. némi többtletidő a kiutazásnál, akkor nem voltatok túlságosan előrelátóak.

Az illeték természetesen hozzáadódik az árhoz, így van ez minden légitársaságnál, csak éppen ha Heathrow az érkezési repülőtér akkor a plusz illeték 20.000 Ft körül van, ha meg Stansted akkor 5.000 Ft körül. Ráadásul a foglalás előtt világos mindenki számára a végső összeg, és ennek tudatában veszi meg a jegyet. 2-3 hónappal előre történő foglalás esetén tehát egy Londonba eljutás ÖSSZKÖLTSÉGE mindent belekalkulálva is minimum fele akkora low-cost társasággal, mint hagyományossal.

Előzmény: Törölt nick (36)