V Guerrieri Creative Commons License 2003.10.20 0 0 265
Székesfehérvár, október 19., 22.30 Előre megbeszélt "randevúra" került sor a Bodajk-Honvéd meccs után.

Szombaton Bodajkon elszenvedte első vereségét a Budapest Honvéd csapata, és ez úgy látszik megviselte a kispesti szurkolókat. A drukkerek ugyanis már a találkozó végén nekiestek a bodajki pálya vaskorlátjának, majd Budapest helyett Székesfehérvárra vették az irányt, ahol már mintegy negyven-ötven főből álló helyi "különítmény" várt rájuk.
Először a fehérvári szurkolók törzshelyének számító Stefi-söröző közelében tört ki a csetepaté, amikor megérkezett az első, kispesti szurkolókat szállító gépjármű. Honlapunk úgy tudja, a kocsiban a vezetőn kívül még hárman ültek, ám a személygépkocsiban csak kisebb kár keletkezett, mert a sofőr egy kést rántott elő - amúgy önvédelemből.
A következő pillanatokban újabb kispesti autók érkeztek, és ekkor már konkrét összecsapásokra is sor került. Elsőként egy fehérvári aktivista orrán lehetett felfedezni a nyílt törés letagadhatatlan nyomait, de a helyszínre érkező rendőrök véget vetettek a kibontakozó verekedésnek. Ekkor már megtörténtek az első előállítások, információink szerint az egyik legfanatikusabb és legkeményebb kispesti szurkolói csoport, a Nuova Guardia egyik vezetője is rendőrkézre került.
A rendőrroham ellenére azonban nem állt helyre a rend, ugyanis a fehérvári pályaudvarra befutott egy szerelvény, amelyen mintegy félszáz kispesti harcos utazott, nekik szintén a Stefi-sörözőhöz vezetett az első útjuk. Ők rohamot akartak intézni a fehérváriak ellen (ketten a kerítésmászás közben meg is sérültek), de a rendőrök egy határozott rohammal visszaverték őket.
Honlapunk úgy tudja, a meccs nélküli fehérvári délutánon egy "hazai" és több mint húsz "vendégszurkolót" állított elő a rendőrség, a fehérvári renitens pedig 72 óráig a fogdát is élvezheti.
(s.z.)