szepyke Creative Commons License 2003.11.10 0 0 2
akkor a mai:

Sajtkrémes spagetti



Hozzávalók:

20 deka spagetti
10 deka füstölt szalonna
1 gerezd fokhagyma
20 deka reszelhetően kemény sajt
3 deci tejszín
pár reszelésnyi szerecsendió

frissen őrölt bors



Elkészítés:

Először a tésztafőző edényben felteszem a vizet a tésztának, majd apró csíkokra vágom a füstölt szalonnát. Egy mélyebb serpenyőben pörcösre pirítom, aztán hozzáadok egy gerezd apróra vágott fokhagymát, és egy perc után lehúzom a serpenyőt a tűzről. A hűtő mélyéről előkeresek néhány darabka maradék sajtot, és ráreszelem őket a fokhagymára. Ha ezzel megvagyok, akkor ráöntöm még a tejszínt, reszelek hozzá egy kis szerecsendiót , na meg tekerek rá frissen őrölt borsot is. Mehet vissza a tűzhelyre, hogy pár perc alatt krémesre olvadjon össze. Kóstolás, és ha kell, akkor jöhet egy kis só, majd pedig a serpenyőbe zuttyintom a kifőtt, lecsepegtetett meleg tésztát is.
2 bőséges adag lesz belőle.