Stern_ Creative Commons License 2003.11.21 0 0 142
Jesu,

Az általad idézett szabály a Rendelet (171/2000) 76.§-a. Ez azokra az esetekre vonatkozik, amikor érdekmúlással szűnik meg a szerződés.

DE a Te esetedben -ahogy Te mondtad- díjnemfizetés miatt szűnt meg még anno 2001-ben vagy mikor.

Szóval a biztosítási szerződés már nem hatályos, vagyis ők nem állnak helyt az általad okozott károkért, Te meg nem fizetsz.

Más dolog a jegyző.

4. § (1) A forgalmi engedélyköteles gépjármű üzembentartója a biztosítási szerződés fennállását tanúsító bizonylatot köteles a forgalmi engedéllyel együtt tartani és a jogszabályok által meghatározott esetekben felmutatni.
(2) A Hivatal legalább negyedévenként a központi gépjármű-nyilvántartás és a kötvénynyilvántartás összevetésével ellenőrzi a felelősségbiztosítási szerződések érvényességét, és összeállítja az érvényes szerződéssel nem rendelkező üzembentartók adatait tartalmazó listát. A Hivatal az adott járművet akkor tekinti biztosítatlannak, ha arra a következő összevetéskor sincs érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződés regisztrálva.
(3) Ha megállapítást nyer, hogy a gépjárműre nincs érvényes biztosítási szerződés, a Hivatal értesítése alapján az üzembentartó lakhelye (székhelye) szerinti illetékes - okmányirodát működtető - körzetközponti jegyző (a továbbiakban: jegyző) haladéktalanul felhívja az üzembentartót a biztosítási fedezet fennállásának igazolására. Ha az üzembentartó a felhívás kézhezvételétől számított 8 napon belül nem igazolja a biztosítási szerződés fennállását, a jegyző külön jogszabályban meghatározott módon a járművet kivonja a forgalomból. A jármű forgalomból való kivonását elrendelő határozattal szembeni jogorvoslatnak nincs halasztó hatálya.


Ha nincs biztosításod (és nincs), akkor az autódat a jegyző kivonja a forgalomból. Nem kell fizetned a biztosítónak semmit.

Ha nem akarod hogy kivonja, akkor kell egy biztosítást kötnöd ami kicsit gázos ha már díjnemfizetés miatt megszűnt az előző. De ha jól értem ez Téged nem zavar.

Üdv
Stern

Előzmény: Jesu (134)