szepyke Creative Commons License 2003.12.10 0 0 55
Petrezselymes omlett



Hozzávalók:

2 maroknyi endíviamix
1 csokor petrezselyem
5-10 deka füstölt sonka csíkokra vágva
10 deka natúr tejszínes sajtkrém
3 tojás
3 teáskanál tejszín

frissen őrölt bors
1 evőkanál vaj



Elkészítés:

Először a hűtőben szomorúan várakozó, maradék endíviamixet összekeverem egy kis balzsamecettel és olivaolajjal, majd félreteszem. Aztán beletöröm a tojásokat egy tálba, hozzájuk kanalazom a tejszínt, és megsózom, megborsozom őket. Ezután kézi habverővel legalább fél percen keresztül habosra verem a tojásokat, és már jöhet is a sütés. Ehhez először megolvasztom a vajat a serpenyőben, és amikor már épp elkezdene barnulni, de még nem színeződött el, akkor beleöntöm a tojásokat. 2-3 perc után aztán a tojásos lepényt megemelem egy villával 2 óra, 6 óra és 10 óra helyeken, – szóval a harmadpontoknál - hogy az omlett szilárduló széle alá is folyhasson a még nyers tojásból. Ezt a műveletet aztán 1-2 perc múlva még egyszer megismételem, majd ha a tojás közepe is megszilárdult, leveszem a tűzről. Gyorsan rápötyögtetem a krémsajtot, és rászórom a sonkacsíkokat is. Tálra csúsztatom, aztán félbehajtom, ráteszek egy kis vajat és rávagdosom a petrezselymet, majd pedig melléhalmozom a bekevert salátát.
1 adag lesz belőle.