szepyke Creative Commons License 2003.12.11 0 0 57
Mini csokitorták



Hozzávalók:

20 deka étcsokoládé
5 deka puha vaj
10 deka cukor
3 tojás
2 evőkanál liszt
¼ teáskanál sütőpor

vaj és liszt a bögrék előkészítéséhez



Elkészítés:

1. Bekapcsolom a sütőt 200 °C-ra (gázsütőnél 6-os fokozat).
2. A darabokra tört étcsokit gőz fölött megolvasztom, aztán félreteszem.
3. Robotgéppel összekeverem a puha vajat a cukorral, majd egyenként hozzáadom a tojásokat, és a keveréket jól felhabosítom.
4. Az olvadt csokit fakanállal beleforgatom a cukros-vajas tojáshabba.
5. A lisztet összevegyítem a sütőporral, és fakanállal óvatosan a csokis masszába keverem.
6. 4 darab hőálló, 2 decis bögrét alaposan kivajazok és kilisztezek.
7. A csokis masszát elosztom a bögrékben, és 13-15 percre beteszem őket a forró sütőbe.
8. Mikor megsültek, kiveszem a sütőből, várok pár percet, majd mindegyik minitortát körbevágom egy késsel, hogy kissé meglazítsam.
9. A bögrékre ráteszek egy-egy kistányért, megfordítom őket, és kipottyantom rájuk a sütiket.

4 minitorta lesz belőle.