Darkmoon Creative Commons License 2003.12.19 0 0 85
Krémes zöldborsópüré
Hozzávalók:

30 deka mirelit zöldborsó
3 deka vaj
2 deci tejszín
3 deka parmezán sajt

frissen őrölt bors
pár reszelésnyi szerecsendió

Elkészítés:
Egy közepes serpenyőben megolvasztom a vajat, aztán előveszem a mélyhűtőből a mirelit borsót, és a fagyos szemekből úgy 30 dekányit beleöntök az olvadt vajba. 8-10 perc alatt, néha meg-megkevergetve puhára párolom, közben pedig megreszelem a sajtot. Ezután a már megpuhult szemekre ráöntöm a tejszínt, megsózom, megborsozom, ráreszelem a szerecsendiót, és 2-3 perc alatt összerotyogtatom az egészet. Ha kész, előveszem a turmixgépemet, és óvatosan átkanalazom bele a máris illatos tejszínes borsót, hozzáadom a parmezánt, végül pedig összeturmixolom a finom, krémes zöldborsópürét.
2 adag lesz belőle.