szepyke Creative Commons License 2003.12.22 0 0 93
ime:
KÓKUSZOS TIRAMISU

Hozzávalók:

3 tojás

25 deka mascarpone

10 deka porcukor

3 evőkanál rum

2 zöldcitrom

5 dkg kristálycukor

1 csomag kókuszreszelék

1-2 doboz babapiskóta


Ehhez a frissítő édességhez először habosra keverem a mascarponét a tojássárgájával és a porcukorral, hozzászórom a kókuszreszeléket, aztán pedig jöhet a zöldcitrom leve is. Ezután a tojásfehérjéből csipet sóval habot verek, majd fakanállal, laza mozdulatokkal összekeverem a kókuszos krémmel.
Ezután elkészítem a szirupot: a forró vizet, a kristálycukrot, a zöldcitrom levét és a rumot sűrű és illatos sziruppá keverem.
Jöhet a rétegezés: desszertes tálkát veszek elő, melybe egy sor szirupba áztatott babapiskóta, rá pedig egy sor kókuszkrém kerül, egészen addig, amíg az összes finom hozzávaló el nem fogy. A tetejére kókuszreszeléket havazok.


és akkor a mai:
Mozzarellagolyók bazsalikomos öntettel



Hozzávalók:

4 zacskónyi 12.5 dekás mozzarellagolyó
32 szem koktélparadicsom (kb. 45 deka)
10 -15 friss bazsalikomlevél
1 deci olivaolaj
1 duci gerezd fokhagyma
1 késhegynyi szárított chilipehely
1 citrom
frissen őrölt bors



Elkészítés:

A mozzarella-golyókat szűrőbe teszem, alaposan lecsöpögtetem, majd sugárirányban 8-8 kis darabkára vágom. A koktélparadicsomokkal sincs sok teendőm, egész egyszerűen csak elfelezem őket.
Az aromás öntethez beletépkedem a bazsalikomleveleket egy tisztára mosott és illatmentesített kávéőrlőbe, aztán rájuk öntöm az olivaolajat. Kis reszelőn át belereszelem a gépbe a megpucolt fokhagymagerezdet, aztán beleszórom a szárított chilipelyhet, és megnyomom a gombot. Az üde, harsányzöld öntet sec-perc alatt el is készül.
Az összeállítás pedig annyi, hogy a sajtdarabokat kipakolom egymás mellé egy nagy tálra, és vágott oldalukkal lefelé fordítva mindegyikre rábiggyesztek egy-egy paradicsomfelet. Aztán megöntözöm őket az enyhén csípős bazsalikom-öntettel, rájuk reszelem a citrom sárga héjat, és az egészet bőven meghintem frissen őrölt borssal.
A fogpiszkálóval rögzített minitornyok nálunk a nyári esték legbecsebb falatai közé tartoznak.
4 adag lesz belőle.



vagyis, ez a vasárnapi, a mai még nincs meg...

köszönöm a segítséget mindenkinek, aki bemásolgatta a recepteket!!:-))

Előzmény: TünciBünci (86)