Regős Judit Creative Commons License 2003.12.30 0 0 143
Kedves Tutpok!

Gratulálok Nektek és sok boldogságot kívánok!
Természetesen tudok neked szülész-nőgyógyászt ajánlani, és nem kötelező a Szabolcs utcai kórházban szülnöd. Ma már szabad orvos és intézmény választás van, ami azt jelenti, hogy mindenki annál az orvosnál és abban a kórházban szül, akiben, ahol a legnagyobb bizodalma van. Mivel én az I-es Női Klinikán dolgozom, természetesen ott ismerem a legjobban az orvosokat és az intézményt is! Én is ott szültem, szóval mondhatom, hogy kívülről-belülről ismerem, és tudom ajánlani mindenkinek. Igaz, hogy elég sokat kell várni általában, de szerintem megéri.
Kb. a 6. hét környékén érdemes először elmenni vizsgálatra, mert az előtt nem nagyon lehet még megállapítani a terhességet. Akkor manuálisan megvizsgálnak és általában un. 0. ultrahangot is csinálnak. Ebből meg lehet állapítani, hogy jó helyen van-e a magzat. A védőnőhöz az első orvosi vizsgálat után érdemes elmenni. Oda viszont a lakhely szerinti kell menni. A tudakozó megmondja a XIII. kerületi vezető védőnő telefonszámát, ő pedíg az utca alapján,ahol laktok, már meg tudja mondani, hogy melyik rendelőbe kell menned. Ott kapsz egy un. Terhes Kiskönyvet, és gondozásba vesznek.
Addíg is pihenj sokat, ha fáradékony vagy, elkezdhetsz Maternát, vagy Elevitet, esetleg vasat szedni. Egyél sok gyümölcsöt, narancsot, igyál sok folyadékot. Ha bármi kérdésed van, nyugodtan írj, vagy jan. 5 után hívj a klinikai számon!

Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!
Regős Judit

Előzmény: tutpok (141)